Betlfild 3 TM SP continued...
Iskreno, ja se to malo zafrkavam sa ovim dječjim pljuj-recenzijama, ali, u moju obranu,
činim to samo zato jer ne vidim drugog načina da učinim recenziju te i te igre zanimljivijom.
"OK je, niš posebno" bi postalo old very fast a lijepo je uz Cyrexove pro i objektivne osvrte
vidjeti i nešto u stilu "ma šta ovaj se..." da malo ubrizgamo žestine tamo gdje je danas
nažalost nedostaje.
Ja sam u međuvremenu odmakao prema kraju igre i nije to naravno tako loše no godine
prolaze i cijena igara raste i raste a kvaliteta baš i ne.
Realistično izgledajuća grafika ima svijetlih trenutaka i zaista bi lijepo sjela nekom drugom
tipu igre. Sjeda i ovdje no najčešće zbog nedostatka dubine koju svi imamo u RL nema te
sile izdvojiti neprijatelja od pozadine ako nije baš full blizu.
Neprijatelj ima neke vrlo glupe "fore" koje uključuju pucanje kroz scenografiju i neprobojne
zaklone iza kojih ćete nerijetko završiti mrtvi.
Autosave se zna upaliti u najčudniim situacijama pa se može dogoditi da ste sekundu nakon
autoloada u govnima do grla i tako X puta.
AI je smiješno glup. Bez zafrkancije

Ako npr. dođete iza njihovog "spawn pointa" oni
će samo trčati ispred vas kao da niste tu i ako zapucate po njima okrenut će se samo oni
koje izravno pogodite, ostali imaju "važnijeg posla"
Level design je takav da najčešće imate jedan jedini put i način kojim možete nešto preći
i taman kad mislite da ste taktički genij izletit će poruka da se vratite u combat zone sa
iritantnim tajmerom.
E, da, i AI unatoč mentalnoj retardaciji ima superhero sposobnosti. Možete usred mrklog
mraka, bez ikakvog prethodnog sukoba, dopuzati na 600m od njihovog položaja u totalnom
muku i tišini i čim dlaka na vašoj glavi bude u line of sight njih 14 će otvoriti rafalnu
paljbu
Moram priznati da je replay value ubijen apsolutnom skriptiranošću... svega. Igra se na
(meni) teškim dijelovima igra doslovno kao memory. Trč lijevo, pogineš. Trč desno,
iza zida, smakneš jednog, skoč gore, pogineš. Trč desno, iza zida, smakneš jednog,
puz ispod, smakneš drugog, pogineš i tako u nedogled dok ne naučite "formulu".
Igra je mildly amusing ako čovjek nema šta raditi no ne baš sa stajališta gameplaya ili
priče već čisto "ajd idem vidjet na kojoj lokaciji se odvija slijedeći level".
Vizuali su u skladu s vremenom, igrivost nije no "zašto mijenjati ono što funkcionira"
je razumljiv pristup, no zašto ne mijenjati ono što NE funkcionira? Bojim se da ćemo
uskoro s raznim blacklistama nepoželjnih web stranica i sl. morati raditi i liste
nepoželjnih proizvođača igara, onih kojima nije stalo do proizvoda jer si mogu
dozvoliti da im nije stalo. Možemo li si mi dozvoliti da nas uvijek nasamare, to
je pravo pitanje. Ko će meni vratit vrijeme skidanja 13 giga i hard disk wear
snimanja i brisanja svega toga?