Dead Rising 2Zombie 3rd person action game. Čitao sam dobre reviewe pa sam iz dosade krenuo probati neke.
Vašu klinku je ugrizao jedan od zombića pa morate okolo trčati i davati joj lijek svaka 24 sata da se ne pozombira, dok čekatu vojsku koja će za 3 dana doći odzombirati to mjesto. Usput spašavate preživjele, borite se protiv bossova, level-upate, gledate nebrojene animacije, ubijate nebrojene
zombije... možete kreirati vlastita oružja, koristiti bilo kakve predmete iz game worlda kao oružja, usput grabiti hranu i piće da povratite health, uglavnom - zvuči puno bolje nego što jest

Igra je pozitivan trash sa veselom grafikom i humornim feelingom... njeni "nedostaci" su mnogi iako zapravo nisu nedostaci već samo featurei koji ostavljaju mjesta za wishful thinking, npr:
- možete slagati vlastita oružja, ali u ograničenom broju kombinacija i proces zahtijeva više klikanja nego li nagrada donosi gušta - zombija jednostavno ima prviše da bi ste ih seriously išli klati bez cilja pa cijelo vrijeme samo trčite pored njih a za bossove kad skužite 'foru' neće imati toliko veze jer vam je oružje default ili 20% bolje
- misije su dosta repetitivne a kako survivori koje teglite za sobom do safe housa ovise o vama (neki su više a neki manje sposobno za borbu) lako je izgubiti živce i ostaviti ih da krepaju jer nisam primjetio da imam neke koristi od silnog gomilanja XP-a (ili PP-a što god je to)
- level up vam daje negi gej bust u jednoj od vaših atletskih sposobnosti i čisto vas briga... jedino što ih ima jako puno pa ste na kraju valjda superman or smth
- kako morate davati klinki lijek često nećete istraživati i otkrivati kul stvari zbog toga... taj ticking clock je nadasve iritantan a ne možete ni skipati time da joj više nagurate to u grlo pa nastaviti pa ponekad razmišljate da je ostavite da se pozombira (čitam da ima i fail kraj za tu opciju)
- kamera je nezgrapna kao i u svakoj takvoj igri i često kad je oko vas 280 gladnih zombija vi trebate zgrabiti predmet a treba vam barem 20 sekundi micanja po mak da ga ugrabite - nećete. na jutjubu ima videa pravih atletskih pothvata koje pretpostavljam uspijevaju igrači sa PS3 ili oni koji imaju kontroler koji je svakom action gejmu melem na ranu kamere
- beskonačno hodanje do mission goala i natrag (igra navodno kasnije ima i vozila) vrlo brzo pripizdi
- sva ta happy atmosfera vas ne čini nimalo prestrašenim a humor nije prisutan u dovoljnoj mjeri da to nadomjesti
- loading times su short ali su zato svakih 27 metara
- postoje magazines koji vam apgrejdaju skills ali njih nećete puno vidjet bez istraživanja (ja ih vidio na jutjub plejtruima a i kad sam znao gdje su nekad ih nisam mogao čopit zbog 20 sekundi namještanja kamere a to je vrijeme koje među zombijima nemam - haha)
Igra me nekim stvarima dosta podsjeća na stare resident evile koje sam igrao na plejkama i tu ne mislim naravno samo na zombije

Samo mi je svaki od njih bio puno više immersive iskustvo. Ima još puno toga što nisam opisao, i dobroga i lošega... kako ove zamjerke gore i nisu nešto posebno iritantne nisam niti ja iritiran ovom igrom

Jednostavna je, vesela, dječja - čak bih rekao, ali joj u svemu tome nedostaje nečeg čime bi se isticala. Ovo je maltene ko super mario with zombies... trčkarate, skakućete, mlatarate sjekirama

i sl. i sve to samo da dođete na slijedeći level. Nije loše ali je way previše površno da bi me u ovim godinama zadržalo