Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 43 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Gamerski Dnevnik by Sida
PostPosted: 25.06.2010. 13:02 
Remember to call work and ask for more sick leave

Eto Cyrexu nije fora FM jer je sa Scunthorpeom osvojio svijet. Tu fali smajlić koji se klanja jer FM postaje sve zahtjevniji što više opcija ima i moj komentar na nelogičnosti nije išao samo na to da znam dobiti sa ŽNJ postavama već i da itekako znam izgubiti od jadnika na nikako moguće načine. Meni daleko najveći problem danas je stvarno što su IGRE PRELAKE. U mnogima od njih ne možeš izginit da hoćeš... recimo kad smo već kod Borderlands i njegove RPG srodnike Dragon Age i Fallout 3. Pa jbm hoću PATIT a ne da dobijem metak u glavu i hop, ajd ponovo dokle ne uspiješ!?!?

Da ne pričam da je na folautu very hard još uvijek previše easy pa sam stavio samo "save on rest" i ne koristim quicksave da BAREM ako poginem moram dosta toga ispočetka a ne sekund prije. Puno je veći gušt kad moraš bit oprezan a ne kad uletiš ko mamlaz jer te čisto boli Q... nažalost igra se često skreša pa znam udarit ručni sejv nakon nekog većeg obavljenog posla - da sad baš ne idem sam protiv sebe.

Da, znam da ih ima di ću poginut taman što se makne loading screen al pričam o ovom nasumičnom uzorku koji sam sam probao a koji govori da je većinom situacija u qrcu a iznimke zaista časne :) Stoga gajim nade za Borderlands u 4 igrača jer u 1 (a bome i 2) creatures su taman challenge ako mlatiš par levela veće od sebe, a aj ti nagovori sajreksa da idete na te misije, hihi... da ne pričam da bi morao hvatat zaostatak sa gomilom trivijalnih. jbm.

ko se još sjeća onog klinačkog uzbuđenja: KAJ SI PREŠO!?!? jok ti si, imaš beskonačno života, moraš bit idiot da ne uspiješ. a idioti su valjda danas glavni kupci pa mi ostali patimo (baba)

Profile  

Post subject: Re: Gamerski Dnevnik by Sida
PostPosted: 26.06.2010. 08:57 

Eh, danas se opaki psiholozi angažiraju kako bi igre imale razrađen sustav nagrada koji će te tjerati dalje... RPG-i najviše. Al jope u svim gorenavedenim nema baš smisla skupljat išta jer se lako obogatit i kupit svega i ne potrošit sate na traženje 2 metka ili 3 dolara. Na kraju krajeva i u životnim situacijama mi nemogućnost osobnog FAIL-a (rijetkima gdje takva postoji) pretvara izazov u zadatak a uzbuđenje u napor.

Borderlands co-cop... ma opet isto? Jedino je bilo dobro kad smo ko level 8 jurišali na level 10 badass skagove a i to bi bilo ok da je bilo co-opa. Ovako sam se ja solo s jednim naganjao i kad me napokon uspio ubiti ostala mu je još jedna "crtica" života i doslovno jedan metak bi ga sprašio (vjerojatno i jest, ne vidjeh). A ne bi mu ni to pomoglo da ja nisam doživio česti bug: pritiskom F istog trena moja se "magija" i aktivira i deaktivira. Samo zbog toga zamijenio sam potencijalno bolje apgrejde iste (kad već nema timskih) za smanjeni demiđ nakon deaktivacije.

Fora je što jurišanjem naprijed i bježanjem tim-mejtovima možeš prisvojit exp samo sebi pa malo brže levelat... zakon. Ne.

Kad smo kod igara i životnih situacija bio je nedavno neki online prepuc. između velikih faca o tome da li su igre umjetnost pa pro i contra i recontra a i autogolova je bilo. Lik je sav važan ozbiljno zaključio da bi i igre s idejom vodiljom pretočene u film (Bioshock npr) svejedno izgledale kao mindless slaughter.
Hmda. Možda zato jer sudjelovanje zahtijeva puno manje režije da bi se uživio od samog (rukama besposlenog) gledanja? Ta i ljudi koji su vodili filmske živote su zapravo vodili "igra" živote... desetke godina MINDLESS GRAJNDANJA iz kojih je neki pametnjaković uzeo najzanimljivije i ugurao u par sati filma.
Ta paralela je toliko kolosalno glupa da bi liku trebalo čisto na bazi nelogičnosti oduzeti ikakvu titulu koju je tkoznakako do tada stekao. Najvjerojatnije isto grajndanjem a ne filmskim usponom.

OFFTOPIC:

Koji film u zadnjih 270 godina je uopće kreativan? Kao i glazba istinski fanovi već na prvi čuh ili gled vide sve "uzore" (da ne kažem izvore rip ofa) dotičnoga. Ne da je kod igara lately puno bolje ($$$) ali još donedavno je to bila relativno nova grana i nebrojeno ih je nastalo iz ničega iz čiste ljubavi i ja bih rado pitao (pit-ao ? ) bilo koju od njih protiv modernih filmova gdje je izgleda nasilje glavna fora već 20-ak godina.

Npr. nedavno sam pogledao se7en u komadu po prvi put. Scene smrti i razlog i scene nasilja u tom filmu su vrhunski. To je stvarno jedna cijela nova dimenzija, morbidart.

Hajmo sad ozbiljno pogledati ostatak filma, zamisliti da toga nema, ipak je to umjetnost a ne gimmick?
1. 2 murjaka
2. ubojica - ubija
3. oni ga pokušavaju uhvatiti
4. on jednog od njih personally involva u ubojstva
kraj.

dude seriously!? taj broj 4. je hajlajt fakin filma?

+ ostatak od onoga što se čini kao 2.5 sata (mada vjerojatno traje samo 1.5 sat) je bauljanje okolo, nesuvisli razgovori koji ne doprinose ničemu, lame ass pokušaji mikroakcijskih sekvenci. morgan freeman je najlošiji glumac ikad, brijem da se proslavio kao crnački token u svojim ranim danima jer tako loše izvedbe sa sigurnošću može nadmašiti samo samuel l. jackson u svojim vrhunskim izvedbama ala snake's moan i star wars koji-već-nastavak gdje djeluje kao lik kojeg su pokupili s ulice i samo je 4 do 5 puta uvjerljiviji od difolta hrvatske škole glume.

sami postupci likova su k tome way off... od nerazumljivih do jumping out of character do bazičnog not having character at all.

joj gle, film istog redatelja - Fight Club
baš je fora, osim ako ne skužiš foru odmah na početku (a skužiš je sigurno ako nisi dio ciljane teen-ajme-što-je-ovo-kul publike) a film se oslanja na nju i, baš kao i prethodni, na kul faktor bez kojega apsolutno ne postoji.

fakin gimiks.

Profile  

PostPosted: 30.06.2010. 08:16 

Dođoh, surfah, nađoh. Zanimljiv članak i summaries o elemental demiđu.

http://borderlands.wikia.com/wiki/Elemental_Damage
http://gbxforums.gearboxsoftware.com/sh ... hp?t=86431

Izgleda da su Revolvers, Snipers i Rocket Launchers jedini sposobni triggerat full high elemental chances s tim da Revolvers svakim shotom sigurno pulofaju x2, Sniperi zbog low fire ratea imaju vremena napuniti taj "spešl efekts mana pool" a roket lončeri ga uopće ne posjeduju već uvijek dilaju maksimalni spešl efekt demiđ sa svakim šatom.

Kako nisam za lončere i snajpere brijem da bi moj kerektr trebao koristit elemental revolvere\SMG-e\repeatere što bi uvelike olakšalo i gejmplej. dajte te male elementalse meni a sve ostalo si zemite :) + vaši kerekteri će najbolje proći sa elemental snajperima i lončerima.

Profile  

PostPosted: 13.07.2010. 15:25 

Danas pokoja riječ o igrama koje ne igram ali možda bi ih igrao da nešto igram jer sam ih malo igrao i/ili jutjubao da ih isprobam pa razmišljam da li da ih igram ali nemam živaca da išta igram.

Darkness Within 2 - znate šta je jer ga je sajreks opisivo :) Zasad nisam hepi. Grafika, production value, igra općenito... izgleda veoma dated. Sučelje, kretanje, interakcija... jok. Ništa od ovog ne djeluje zapravo loše samo po sebi već jednostavno kao da je negdje iz 2000 a ja sam u međuvremenu razmažen sa visokim standardima nekih stvari. Scary je po noći (ali po noći je maltene i Super Mario scary :D ) ali nekako je presimpa za igru koja koketira s horrorom. Na pamet mi pada Alone in the dark serijal. Svim tim nastavcima koji mi se niti nisu sviđali ipak moram nešto priznati: djelovali su bolesno! Bolesno u toj mjeri da bi igra čak i da je dječje i vesele tematike svejedno djelovala bolesno. Kao što je 1930's Mickey Mouse malo scary... samo još više :D Vidjet ćemo dalje, čitao sam da su puzzles super pa me zanima ako zaigram kako će biti ali čitao sam i da je grafika super a meni zgleda užasno. Ne stilom, to je ok, nisam tako kritičan... već izvedbom :) Iskreno, možda bi mi Penumbra sada bila totalno sranje ali back then mi se činila puno puno više kul no što mi se ova igra čini sada.

Tales of? Monkey Island - znate za monkey island, ne? :) ovo sam pak čitao da je krep, da su uništili igru sa 3D ovo ono... zasad sam hepi! Serijal je ostao bez ideja prije 27 godina a grafika mi se sviđa. Ljudi se, zanimljivo, pozivaju na Curse? of MI kao primjer grafike ovo ono. Koliko se sjećam Curse je izašao tamo negdje 1997 i meni je izgledao (tada) loše a sada još gore. Jedinica i dvojka su bile pikselaste pa je dosta bilo na mašti a svakome je njegova vlastita mašta najbolji prijatelj u igrama :) Za primjer lijepe 2D igre bi stavio Full Throttle a ne fakin Curse. A sad ko kaže da je Grim Fandango ružan tom stvarno fali neka u glavi, dakle ovo je za mene korak naprijed.

+ sada su tu special editioni prvog i drugog dijela i to stvarno treba igrat ko nije. al jbm znam da sam retard al meni je tad sve bilo bolje zbog piksela... nisi mogao tako dobro razaznati stvari pa su svi objekti zbog manjka detalja i oštrih rubova izgledali puno više kao dio svijeta/uklopljeni. Stoga ako je 2d neka je stvarno loš 2d! (rofl)

Tropico 3 - vidjeh u bugu, zvučalo zanimljivo i poznato. Sviđa mi se :) Riječ je o šaljivoj 'city building' igri koja vas stavlja u ulogu diktatora nekakve banana države u osamdesetima. sve je prožeto s puno humora a zanimljivo nitko nije komentirao da je igra total rip of starih igara tog tipa kojih je bilo puno. ja se nažalost poimence trenutno sjećam samo constructor-a ali to je zato jer ove ostale nisam imao volje igrati.

A sad pucam od volje i igram sve u 16 :)

Profile  

PostPosted: 09.08.2010. 19:16 

Zadnjih dana ozbiljno igram GTA IV... ne mogu se načuditi što više igra ide to više zaostaje za San Andreas. Razumio bih neke stvari, drugi ljudi, drugi pristup... ali zašto dodati neke nove i dobre stvari (osjećaj vožnje auta je full zabavan između ostalog) a ne uzeti neke kvalitete prethodnika!?

Neke situacije su toliko glupe da vas samo smijeh sprečava da ne razbijete nešto od frustracije. Misije sa više ljudi su "vrhunske" zbog AI. Sad sam jednu počinjao 3 puta (ne ponavljao već počinjao) jer bi moji suučesnici završili ispod kotača auta na putu na drugu stranu ceste. Odličan je i osjećaj kad teške misije morate ponavljati 100 puta (a teške su samo zbog glupog AI suučesnika, idiotskih kuteva kamere i nelogičnog gibanja vašeg lika zbog kojeg ste efikasni poput pijanca) što često uključuje i vožnjicu od kojih 10 minuta do tog mjesta jer je trip skip valjda jedna od onih gluposti koje su ukinuli. Zbog mnogih takvih idiotarija igra više nema onaj osjećaj svijeta i borbe za golu glavu. Hell poginut ćete sigurno mada ne svojom krivnjom i sve skupa se vraća na onaj missioned-based feeling još tamo iz drivera. Fail fail and try try again. Što je super funkcioniralo za driver i njegovu arkadnost, ovo je pak na korak do drivera gdje morate srati pišati jesti i tapšati razne idiote po ramenu kad im ugine biljka. BOO-HOO.

Profile  

PostPosted: 10.08.2010. 12:08 

GTAIV edit: stvarno anbilivabl. Brijem da se SA apdejta sa svim novostima 4 i da se pritom izbace sve gluposti originalnog SA koje su se provukle i u 4, i sve gluposti 4 koje su novokreirane i sve one koje su nastale jer se nije ni koristilo ono što je SA popravio... da bi bilo stvarno najbolje _IKAD_. Ovak je samo ok... fali humora, šarenila, zanimljivih likova, goal-oriented mini-igara, both pace and tečnost. Kad smo već kod samo ok:

SC2... nije mi nešto.
Nekak kak je jedinica zgledala zastarjelo kad je izašla tako mi i dvojka zgleda sad. Plošno i dječje bez mnogih lijepih stvari koje su drugi RTSi uveli tokom godina. Što više igram čini mi se da je WC3 u svoje vrijeme bio puno bolja igra tj. kao da je ovo nastalo nedugo nakon njega a ne nakon silnih godina. Ovo je isto fora i zabavno ali zamišljao sam nešto amazing po reviewima. Brijem da je blizzard sad ko apple... imaju prvo hype pa tek onda kvalitetne proizvode tj. ima očite strong points i sigurno nije da će ikad bit krep pa ćeš tražit pare natrag, ali, ako se potrudiš naći ćeš bolje u aspektu koji te zanima.

Tropico 3 edit: evo me na zadnjim misijama. Vrlo jednostavna, nepretenciozna igra sa blagom learning curve... negdje na pola puta između actual strategije i plants vs zombies :D Možete komplicirati - ne morate. Možete optimizirati - ne morate. Fora je različitim metodama dolaziti do istog cilja, koncentrirati se na aspekte koji vas zanimaju a ignorirati druge, baš kao pravi diktator, hehe... malo je prelagana možda u campaign modu ali možete si složit sandbox sa tako lošim uvjetima da ni Isus ne bi opstao na vlasti, hehe.

Profile  

PostPosted: 10.08.2010. 13:40 

SC2 update, nakon još 2 misije.

Jedinica je očito u mnogočemu bila ispred sličnih igara tog doba i to je igračka populacija prepoznala. Sve dobro iz originala + sve dobro što se dogodilo u međuvremenu napravilo bi SC2 zasigurno IGRETINOM. Međutim, ova igra kao da je nesvjesna da je uopće postojao ikoji RTS između SC i SC2 pa zbog toga u većini aspekata (tu ne mislim na stvari poput production value - naravno) djeluje kao fakat profi independent sequel za SC prikladno nazvan SC 1.5 :) Pomalo mi igrivost daje flashback filing na C&C i WC1.

Čak i ja koji sam u puno navrata priznao da me živciraju priče u igrama - find myself kako nekako "odrađujem" misije kako bi pratio priču. Gotovo kao da je sama igra zapravo mini-game unutar priče. Čudan osjećaj :)

Profile  

PostPosted: 11.08.2010. 12:39 

Nastavak:

Brijem da sam napokon digao ruke od SC2.
Nisam našao neke logične opcije, niti ih izguglao, pa vjerojatno nekih od njih niti nema.

Ne mogu pauzirati igru pa umjesto da se koncentriram na strategiju ja se koncentriram na divljačko skrolanje gore... dolje... lijevo... desno. Kad vas napadaju sa 6 strana a nema pauze radi izdavanja naredbi to je prije mučenje nego igra, nisam osjetio taj osjećaj od davnih dana warcraft multiplayera kad bi njih X krenulo na mene odjednom ali sam se vrlo brzo prisjetio da mi ni tada nije bio bog zna kako kewl.

Pri selektiranju jedinica skrol ne radi? Tj. selektam one koje vidim na ekranu i hoću skrolnut dalje još neke obuhvatit... jok? A kamera je fest niska za strategy game al ovo je više children's game izgleda.

Normalni shortcuti na koje sam navikao u igrama tog tipa ne rade ili rade kako su radili 1994... pričam o selektiranju npr. samo vojnih jedinica među hrpom itd. Također neke veoma korisne i zabavne stvari iz drugih blizzardovih igara su isparile ili ih ja ne mogu naći... guard opcija npr? Bazično biranje formacije grupe ala AOE!?!? Rotiranje kamere?

Čitam help ko blesav, gledam kroz opcije... malo sam našao, puno nisam. Preglednost isto baš i nije kvaliteta. Sve puca od šarenila, teško je razlikovati namjenu od zgrade do zgrade jer su "pun qrac različite"... jedinice sve pozelene unutar selecta pa se i tu možete hebat.

Nevjerojatno ali izgleda da je ovo zastarjela, dizajnerski loša i vizualno osrednja igra koja nema ništa od intuitivnosti i ease-of-use modernih naslova. Ima zato priču, animacije, likove, izbore, apgrejde, i dosta blinga i sve to JAKO lijepo sjeda i veoma poboljšava jednu možda ni osrednju igru, ali ne dovoljno da je učini odličnom.

Frikin star wars galactic battelgrounds, osrednje uspješni klon AOE, je, ako izuzmemo sve kul stvari SC2 i pogledamo samo onaj "glavni" (koji je u SC2 zapravo pomalo sporedni) dio igre - bolja igra. Vizuali su joj puno bolji, preglednost također, bloody je veća strategija također... da je reizdaju sa više boja i higher res teksturama bila bi ko svemirski brod za SC2

Profile  

PostPosted: 17.08.2010. 09:29 

GTA IV continued...

Igra ipak ima humora, premda nenamjernog :)
AI vozi užasno, urnebesno je ubrzat taksista i gledat ga kako gazi ljude :)
Nekad policija zna užasnom vožnjom pokupit vas u vašoj traci pa odmah upalit sirene i hvatat vas :)
U dobrom postotku slučajeva ulazak u taksi ne upali već carjackate cab a tu akciju nije moguće prekinuti onako lako kao u SA :)
Odlična mi je bila misija gdje sam trebao ukrast triad van pun droge... skidam ja njih kad odjednom ulazi lik u van na mjesto vozača.
Ja, ni pet ni šest, snajper izvadim i bum posred čela liku... malo je klonuo (umor?), krv po razbijenom staklu... kad vidiš lik pali van
i odlazi? Fakin trajd zombis... na kraju ga stigao i opet ga ubio. Valjda se neće opet pojavit kako dalje igram? :)
Na jednoj drugoj misiji me frend malo naljutio pa sam mu na putu doma bacio granaticu pod auto i pretvorio auto u buktinju a njega u čevapčić. Nije se čak niti naljutio jer me ubrzo nazvao za druženje... šta je frend, a? Al kolko god me zanima kako se 'vratio', ne bih htio čut da je lik devil & that I owe him one. Bolje ovak, ja se pravim blesav, on se pravi blesav :)

Profile  

PostPosted: 24.08.2010. 11:00 

Evo me malo na http://sportnet.hr/Manager/Login.aspx sa umjerenim uspjehom. Birate igrače iz HNL pa osvajate bodove... ima preko tisuću aktivnih igrača pa nije baš realno bit prvi ali stari je prošle sezone pobijedio u 2 kola pa je dobio neke robne nagrade od cca 500 čuna. Nije puno al čovjeka veseli ako dobije :)

Profile  

PostPosted: 23.09.2010. 22:29 

F1 2010. Danas sam cijeli dan na toj igri pa ću pokušati dati review koji zaslužuje:

NE.

Jedini razlog što sam cijeli dan na njoj je što loading između ama baš bilo čega traje 20 minuta ili feels like it. Igra ne donosi ništa pametno novoga i brutalno je arkadna čak i na expert načinu igranja. I to ne na onaj zabavan način ala generally... actually, generally je više sim što se tiče upravljanja auta :D On the positive side: radi stvarno dobro na mom 2 godine starom kompu.

Za igru koju je napravio 1 lik a la new star games ovo je najbolje ikad... iako nije baš previše zabavno.
Za codemasterese i 2010 i 360kn kolko valjda dođe ovo je najveći fail zamisliv.
Za sve koji će je igrati za 0 kuna a nisu zahtjevni - ok igrica u nedostatku bolje s tom tematikom za PC.

Profile  

PostPosted: 28.09.2010. 08:29 

Ne da mi se igrati, nemam živaca baš :)

Odustao sam od Amnesie. Nije niš posebno loše bilo da me Ante ne iskasapi odma :) već malo jednolično i slow paced. Ok ovo drugo je očekivano al malo fali manje generičke priče i različitih okoliša i interakcije s njima. Ostao mi neki filing volfenštajna onog prvog... što je ok, al nisam inače baš neki gejmer pa me baš treba "zgrabit" da nastavim :)

F1 2010. Šta je ovo... SCII all over again :) Al puno gore. Svi su oduševljeni a ono ćorak. S tim da je SCII samo reciklirao (i malo unazadio) igru koja je već dugo pojam multiplejera dok ovo samo reciklira igre koje nisu vrh ponude na tom području. 'ba te gran turismo (ona prvi na plejki iz 1992 il kad već :D) je pojam upravljanja bolidom za ovo :)

Odustao sam i od Blura, negdje na pola. Prešao sam Split Second. All in all bolje bih ipak ocijenio SS. Reviewi su po opbičaju SOIP metodom a niko normalan tu ne bi stavio SS ispred ali blur jer puno traljavije izveden. Npr loading u SS je kratak i traje samo jednom prije utrke... u Bluru je na pola puta između SS i F12010 (hehe) i svaki put kad restartate istu stazu ponavlja se. Što je zanimljivo s obzirom da SS ima više akcije, detaljnije aute i okoliš... djeluje čvrsto i uvjerljivo u toj svojoj jednoj fori dok Blur djeluje pomalo mlako i kenjkavo u svojima. To što je sučelje puno gore isto ne pomaže (nemogućnost redefinicije predviđenih postavki tipkovnice - wtf??) pa je zaključak da igra nudi više kvantitetom sadržaja ali pada niže kroz nedostatke i neuvjerljivost direktnog sučeljavanja :)

New star games (fails) razvija online za super laser failer, pardon, racer. Potpuno igriva beta (bez sp dijela) može se zaigrati dis vej:
http://download.newstargames.com/temp/SLROnline124.zip
Inače, igra je racing nekih svemirskih (valjda?) prometala sa gomilom powerupa. Znači, totalno Blur style osim što je grafika... pa....
Ne može se reći da je loša jer nikakve grafike ni nema :) No kako nema ni beskonačnog loadanja i nemogućnost redefiniranja tipkovnice igrivost je ipak uvelike na strani ovog malog ružnjikavog govanceta :)

Profile  

PostPosted: 12.10.2010. 18:46 

U zadnje vrijeme puno igram CIV V jer sam videl da je dobila 93% negdje il nešto... + ja sam veliki fan CIV još od jedinice. Actually moglo bi se reći da sam ja veliki fan CIV jedinice jer su sve ostale otišle u qrac :D A sad par riječi o CIV V:

Ova igra je toliko fakin glupa :D da se stvarno gotovo uopće ne može reći da je igra. To je zapravo grafičko sučelje (jer genijalna ideja je ista već 20 godina) koje zahtijeva engine da bi postalo igra :D Bugova ima toliko da zapravo vjerojatno nisu bugovi nego featuri ali meni se samo doimaju bugovito. Npr. kad klikente show yield da se vidi 'kvaliteta zemlje' sve 5, ali kad ga maknete on ne nestane svugdje... nego na nekom dijelu mape ostane, pa se ponovno drugdje pojavi itd. Kad se workeru zada da automatski improva land on će to raditi uspješno u 40% slučajeva dok će u 60% slučajeva bauljati okolo bezveze, ili se (moja omiljena) otisnuti negdje na more ili 200km van vaših granica i tamo stajati. Boli vas q kad ih imate 5, al kad ih imate 50 turn traje sat vremena... :D Jednako tako igra će vas fino obavijestiti ako vaš explorer nema više što za istražiti... ili neće. Pa ćete ga zaboraviti jedno 700 godina negdje u kutu a on će jesti resurse :) U zadnje vrijeme luđački šibam kroz partije i nekako se uvijek sve svodi na vojnu pobjedu ili poraz. How come? Pa...

Nakon nekog vremena (što je za očekivati kad igrate 6000 godina, hehe) neki jači protivnik će se sjetiti smlavit vas svojom vojšetinom. Što je ok. Problem će nastati ako još pri tome pozove 2-3 allies da vas zajedno zgrome. Koliko god imao dobre odnose sa susjedima i drugim igračima... nitko vas ne šljivi 5% u diplomaciji. Svi i svaki će pristati na research agreement i/ili open borders ali za allies ili declare war nema šanse. Čak i kad ponudim sve što mi civilizacija ima iz čiste zahebancije (jer to bi efektivno bio end game za mene) njih ni to ne ferma... :D S takvom genijalnom diplomacijom nema tog zlata koje će vam kupiti obranu niti tog napretka s kojim ćete se izvući da vas ne pokrkaju. On the other hand... AI baš i nije genijalan vojskovođa. Možete ga mlatnuti s puno manjom vojskom, možete fajtati trojicu odjednom... no to onda ispada kao neka old skul turn based kvazi-strategy game sa banča pozadinskog apgrejdanja koje nije dosta da nadomjesti lack of action. Sve u svemu: wtf :)

Profile  

PostPosted: 14.10.2010. 15:20 

CIV V

U zadnje vrijeme samo nju igram, baš mi je falilo tako nešto... čitao sam dosta kako dobit AI i stvarno gomila toga ima u "bug" stilu. Pod bug mislim naravno na feature koji je malo glup i/ili nerealističan pa predstavlja više neki easy way out uz cheat filing nego što imate osjećaj postignuća.

Jedna od njih, the "ignore happiness" strategija koju ja nisam pratio, jer igram na normal di AI nije baš turbo opak... ima u njoj puno detalja no što bi naslov dao naslutiti no ja sam uspio i samo sa ignore happiness i potpuno drugačijim pristupom dobiti. Kaže lik za happiness -
What you lose
- NO city growth
- NO golden ages from happiness
- Half production
- Penalty to combat

a in-game advice kaže nešto tipa da postoje 2 nivoa unhappiness i da nijedan nije previše pleasant.

Ovo gore što izgubite je SMIJEŠNO u usporedbi s resursima koji se troše na održavanje happinessa i to je samo jedan od mnogih aspekata stravične nebalansiranosti igre.
Moji prošli pokušaji nemilitary victory-a su bili teški FAIL ali sam sad s ignore happiness imao toliko para da sam pokupovao vojsku koja mi je falila. Izgubio sam 1 grad a dotle sam u svim drugima radio na vojsčetinama i skršio protivnika... nije mi teško palo jer ekonomija mi je bila JCWTF s obzirom da sam 0 resursa trošio na happiness.

Blje.

Ja bi istu tu igru ali bez bugova i balansiranu... to bi bilo challenging.

continued: AI je vrlo bljutav. Diplomacija je potpuno crippled s te strane jer premda se međusobno AI dogovara cijelo vrijeme kad im vi pristupite zahtjevi su im abnormalni. Ako žele nešto vaše ponudit će vam tipa 30 gold... ili 300 gold u najboljem slučaju. Ako vi trebate nešto od njih tražit će vas nerijetko od 850 gold pa do 3000 gold itd. Ugl. mogućnost kooperacije je vrlo vrlo ograničena i zbog toga se ludo pouzdati u bilo što osim vojsku, zapravo potpuno nemoguće. Ako i imate saveznika to samo znači da oni neće bit od onih koji će vas zgaziti već će mirno gledati umjesto da vam pomognu.

možda najblesavije: razumno sam pretpostavio previd nečeg važnoga (mada mi igra gotovo ista ko prethodne uz par novosti) i gledajući tutoriale na netu masovno se preporuča upravo ono što se i meni samom učinilo najbolje + tips koji su već standard od prijašnjih nastavaka, jbg :|

Profile  

PostPosted: 17.10.2010. 16:02 

Patrician IV

Igra je kakav trading sim gdje počinjete kao manji trgovac i imate mogućnosti izgraditi empire... klasika. S radošću se sjećam takvih igara iz svoje mladosti, mada sam im imena pozaboravljao, hm... osim Ports of Call. Počinjete s jednim brodom i grajndate kupujući jeftino a prodajući skupo da bi postigli novi rank i otvorili više mogućnosti. Dostavom robe koju određeni grad treba npr. raste vam utjecaj u tom gradu pa s time i rankom možete pokrenuti vlastitu proizvodnju svega i svačega npr, prodavati to na mjestu, proslijeđivati dalje... svašta nešto. Nažalost, vjerojatno kao i u stvarnom životu :D na kraju vam opcije postanu tolike da vam se zavrti u glavi i od gušta sve postane užasno naporno (rofl) a najgore od svega je što automatizacija flota (kapetan sam kupuje i prodaje što mu kažete automatski ili mu sami definirate iznose/cijene) sucka major ass jednostavno zato što logički mora suckati ass. Dakle, ovo je VEOMA FEATURE i VEOMA je realan... cijene i potražnja se mijenjaju kao i u pravom svijetu i kapetan koji trguje automatski će vas najvjerjatnije dovesti do bankrota :D dok točno specificiranje robe, iznosa i sl. prvi put radi savršeno (jer ste po tim uvjetima i davali naredbe!) a onda svaki slijedeći put sve jadnije dok kroz kratko vrijeme trgovačka flota kojom bi ručnim vođenjem okretali lijepu paru - jedva zaradi koju kintu :) dobro je opisao lik: Prices are easy stuff. It's knowing where the goods are when. Getting the right timing for when a city will need to be restocked means knowing which ship will take the optimal time getting from Novgorod to London.

PROS
- grafika
- nivo imerzije raste dok savladavate nove opcije
- sve je lijepo objašnjeno in-game i sa video-tutorialima koje vam daje vaš ex-trader ujak :D

CONS
- just one: svo to leveliranje i opcije ostavljaju okus grajndanja, s obzirom da vam raste ugled i pare a nemate šta pametno s njima osim još razvijati više ugleda i para nekako vas boli q... jeee... imam puno para... ja sam badass trgovac lvl84, idem aploadat svoj skor svim patrician noobz onlajn... NOT! :D

All in all: jednostavna igra koja može biti komplicirana ako želite no dok slične takve imaju svoje adute, npr. humor u Tropicu i mnogim drugima ili vrlo jasan pogled na svoje carstvo i ponos koji slijedi a la Transport Tycoon i mnoge novije ova igra samo solidno radi što taj tip igre treba. Nekih posebnih prigovora nemam, pitanje je samo koliko je takvo što još privlačno this day and age kad su nas igre navikle na više.

Profile  

PostPosted: 19.10.2010. 11:38 

Just Cause 2

JC2 je akcijski TPS. U ulozi ste kakvog hot shot frajera koji je došao na neki south asian otok svrgnuti diktatora i pronaći svog mentora koji mu supposedly pomaže ili whatnot. Glavna (i jedina? (devil) ) fora igre je var grappling hook i parachute... basically možete izbaciti kuku Mk Scorpion style i zakačiti se za nešto ili privći to sebi ili zakačiti dvije stvari i privući ih jednu drugoj. Da, to uključuje i protivnike koje možete krknuti na 69 veoma funny i ridiculous načina, ovisno o vašoj mašti :)

PROS
- huge open world to explore (što bi rekli američani)
- grafika je both veoma šarena i veoma lijepa i savršeno se paše na ovaj tip igre
- igra radi (i zgleda) ko avion na mom neopakom kompu i to na maks settinzima (JC WTF RESPECT)
- does not take itself seriously

CONS
- TPS pogled uništava preglednost akcije a pati i od tipičnih gluposti gdje ga često ne možete usmjeriti kamo bi u stvarnosti mogli (ne do vam bog da motion blur ostavite)
- AI je krep, ideje misija se non-stop prežvakuju
- checkpoint sustav je krep. prečesto se spotaknete češući jaja i padnete na facu u jarak da bi vas checkpoint vratio tren prije nego ste pobili 8000 ljudi, 60 helikoptera i 280 tenkova.
- story i sve je namjerno cheesy i shit, ali ipak se negativno odražava ne atmosferu, tj. lack of it
- konstantni hook, chute & boom gameplay može dovesti do veoma brzog zasićenja

All in all:
Lijepa i glupa (što u pozitivnom a što u negativnom smislu :)) igra koja garant oduševljava decu i nezahtjevne ali s nedostacima koji idu ruku pod ruku s prednostima i vrlo je moguće da nekome samo jedan od njih ide na živce i da mu to veoma sroza doživljaj. Mene je na kraju do odustajanja doveo samo taj "light & casual & allways the same" filing (ovo ostalo me ne dira previše) jer nema ništa light & casual about me :D no nekima će to sigurno savršeno pasat.

Profile  

PostPosted: 19.10.2010. 18:23 

Arcania: Gothic 4

How the F _ _ _ su pustili ovo na tržište? :D
Ukratko... lijepa igra, izgleda zanimljivo, rado bih nastavio ali je apsolutno neigriva. Na normalnim postavkama imam jedno 12 FPS :P a smanjivanjem detalja skroz dolje, isključivanjem svega, forsiranjem svega off u catalyst control centru i smanjenjem rezolucije na najmanju dostupnu - skočilo je sve na jedno 14 FPS. To čak ne zvuči toliko loše koliko jest jer svaka 3 FPS se dogodi jedan veliki "progut" pa je to 14 FPS 3 sekunde pa 1 sekunde nema... itd :D

Baš sam pričao sajreksu kako je ovo kao zajebancija neka.... u razmaku od par sati sam stavio Just Cause 2 i Arcaniu 4 (ni jednu ni drugu nikada igrao) i JC2 radi nevjerojatno besprijekorno bez frejm dropa čak i u totalnim krkljuš situacijama i tako mi igre nisu radile... pa... nikad! Ni kad je komp bio nov, a kamoli sad! A:G4 također radi kako mi igre nikada nisu radile samo na onu drugu stranu... (devil)

Ocjena: N/A. Dao im bog da neki peč izađe jer bez zahebancije su mi oči suzile i još me bole nakon ovog :@

Profile  

PostPosted: 21.10.2010. 10:14 

PROJECT : Fallout: New Vegas CO-OP

Hehe... znaš Ante to kad mi radimo glupe stvari just for d lolz je okej, al najavljivat to ovak boldano ko da je gejming
brejktru bi moglo natjerat neke da se zapitaju u naš sanity. Btw igrah još malo (stvarno malo, početno selo i malo bauljanja)
i ta igra je predosadna i za SP! Hehe... šalim se, super je, sve 5... samo mi je kao ekspanzija fallouta 3 kojeg sam igrao
600 sati malo antiklimaks ;)

Zanimljivo, igra mi radi više manje isto bez obzira na grafičke postavke? Kad stavim ama baš sve na low ili off radi dobro
al ne baš skroz glatko. S druge strane kad stavim sve nas highest moguće (15AF, 8AA, HDR, sve max) radi mi isto solidno
ali ne baš skroz glatko. Razlike ima ali nije velika, osim što max zna lagano štucnut kod fajtova, al i to samo ponekad.

Igra mi je inače prehappy i šarena u usporedbi s F3. Ko što rekoh Anti u Megatonu je najbolja kuća zgledala ko javni WC a ovdje
brvnare djeluju ko vikendice u koje bih se uselio odmah da mogu. Također mojave desert je puno više žut i rumen od sivila F3
pa i to izgleda happy puppy. HDR u F3 mi se nije sviđao ali je poboljšavao vidljivost u tom sivilu... ovdje i bez HDRa sve izgleda
kao disney freakshow :D

Nikak nisam načisto sa AF i AA. AF mi uvijek izgleda bolje na max vrijednostima ali kad ga srežem nekako dok ne gledam direktno u obzor mi izgleda iznenađujuće realnije? Jer nije ni moj vid takav da mi je sve savršeno oštro i čisto tamo negdje na horizontu...
AA pak me uvijek živcirao i najradije bi da je rezolucija takva da nema jaged edges po default... bez... izgleda nekako prezrnato.
2x mi je ok. 4x... ne znam da li mi je bolje od 2x ili ne, kako gdje. 8x koji ne znam zašto ima puno utjecaja na mom 1280x1024 je meh... sve izgleda kao da je neko glancao i glancao dok se nije počelo topiti, vosak-style :D

Što se tiče našeg gameplaya... različiti putevi bi sveli sličnost gameplaya na iste lokacije kroz neko vrijeme. Možda bi najbliže co-op načinu igranja bilo baš to... da imamo invisible co-op: igramo oba ko dobrice ili gadovi a pri tom se dogovaramo oko koju ćemo soluciju izabrati tamo gdje bi nas one odvele različitim putevima :)

Profile  

PostPosted: 26.10.2010. 16:20 

Evo projekt nije bio dugovječan kako ja nisam bio u fallout raspoloženju tih dana + Ante je ko u Borderlandsu uvijek srljao naprijed i onda dok bi on igrao ja bi pokušavao rekreirati njegove poteze i sve više zaostajao :D Krenuh sad poluozbiljno i kao što Ante reče sve je više manje isto. Sad još možete skupljati bilje i craftati potions (lol) i rastavljat metke i sastavljat ih u neke druge, reciklirat, blje...

Hardcore mode je fora mada nije toliko hardcore koliko bi čovjek pomislio jer hrana i piće i san se uvijek nađu, ja ih utažim čim dođu na tipa 100/500 pa se pojavi obavijest. Stimpaci i to sad djeluju over time pa sam se prvo ozbiljno zabrinuo kad sam vidio tipa +6hp(8s) jer sam pomislio da će mi trebat 8 sekundi za 6hp (chuckle) no riječ je ipak o 48hp i to je ipak lakše preživjet. Krenuo sam na very hard poučen F3 i kako je isto i very hard je prelagan... treba samo izbjegavat opakije beštije za koje morate bit higher level i grupacije protivnika... a i njih ćete nekad ubit na very hard hardcore ako pokušate :D

Svi nedostaci F3 su ovdje as well... luda akceleracija miša u menijima zbog koje treba editirat .ini fajl. Zaglavio sam se 64 puta u okolišu skakanjem pa se izvlačio sa tcl. Bez opreme i s holsteranim weaponom nećete pobjeć heavily armor oponnentu pa je doslovno svaka borba borba na život i smrt :| Bauljanjem sam naletio na jednog od važnih NPCa kako ga u prirodi negdje ubija živina :D + NPC-i vas (kako sam i čitao u jednom rivjuu) nekad znaju napast potpuno neizazvano i tu ne mislim na one funny situacije kad zaboravite skinuti odjeću druge fakcije (isto novost :) ) već baš na one neizazvane. Dobio sam i prvog companiona u vidu potpuno beskorisnog i tihog robota koji nije niti za izvidnicu jer sada companions poginu za stvarno, ne pojave se na place of origin kao prije, a kao borac je jad i bijeda + nekako se više na njega okome protivnici i dok vi dotrčite da mu date stimpak (wtf?) već je krklj.

Glavni problem igre mi je ostao isti kao i prije - nije mi bed igrat. Igra bi trebala imati kojekakav sustav checkpointa pa da vas vrati 2 dana prije jer ste bili budala ili bahati pa se išli s rogatim bosti i da pritom mlatite šakama tastaturu... ja sam probao counteractat to tako što sam samo stavio save on rest i save on travel pa da mi automatski snima samo kad spavam/mijenjam lokacije ali to je isto otišlo vrit jer se igra ko i F3 zna zbrejkat pa onda ponavljate zato jer ste blesavi a ne zato jer ste zaslužili :) Nažalost, tako vam je komforno svejedno... aaa gleeeee dolje 40 likova naoružanih do zuba, idem ih iznenadit tako što ću se sjurit niz planinu džepnim nožićem i zabit im ga tik iznad lijevog uha... 40 puta... niste uspjeli? Quick load... 40 puta... jer je zabavno? Ne. Jer možete... :(

Profile  

PostPosted: 22.11.2010. 11:22 

Dead Rising 2

Zombie 3rd person action game. Čitao sam dobre reviewe pa sam iz dosade krenuo probati neke.
Vašu klinku je ugrizao jedan od zombića pa morate okolo trčati i davati joj lijek svaka 24 sata da se ne pozombira, dok čekatu vojsku koja će za 3 dana doći odzombirati to mjesto. Usput spašavate preživjele, borite se protiv bossova, level-upate, gledate nebrojene animacije, ubijate nebrojene
zombije... možete kreirati vlastita oružja, koristiti bilo kakve predmete iz game worlda kao oružja, usput grabiti hranu i piće da povratite health, uglavnom - zvuči puno bolje nego što jest :D Igra je pozitivan trash sa veselom grafikom i humornim feelingom... njeni "nedostaci" su mnogi iako zapravo nisu nedostaci već samo featurei koji ostavljaju mjesta za wishful thinking, npr:

- možete slagati vlastita oružja, ali u ograničenom broju kombinacija i proces zahtijeva više klikanja nego li nagrada donosi gušta - zombija jednostavno ima prviše da bi ste ih seriously išli klati bez cilja pa cijelo vrijeme samo trčite pored njih a za bossove kad skužite 'foru' neće imati toliko veze jer vam je oružje default ili 20% bolje
- misije su dosta repetitivne a kako survivori koje teglite za sobom do safe housa ovise o vama (neki su više a neki manje sposobno za borbu) lako je izgubiti živce i ostaviti ih da krepaju jer nisam primjetio da imam neke koristi od silnog gomilanja XP-a (ili PP-a što god je to)
- level up vam daje negi gej bust u jednoj od vaših atletskih sposobnosti i čisto vas briga... jedino što ih ima jako puno pa ste na kraju valjda superman or smth :)
- kako morate davati klinki lijek često nećete istraživati i otkrivati kul stvari zbog toga... taj ticking clock je nadasve iritantan a ne možete ni skipati time da joj više nagurate to u grlo pa nastaviti pa ponekad razmišljate da je ostavite da se pozombira (čitam da ima i fail kraj za tu opciju)
- kamera je nezgrapna kao i u svakoj takvoj igri i često kad je oko vas 280 gladnih zombija vi trebate zgrabiti predmet a treba vam barem 20 sekundi micanja po mak da ga ugrabite - nećete. na jutjubu ima videa pravih atletskih pothvata koje pretpostavljam uspijevaju igrači sa PS3 ili oni koji imaju kontroler koji je svakom action gejmu melem na ranu kamere
- beskonačno hodanje do mission goala i natrag (igra navodno kasnije ima i vozila) vrlo brzo pripizdi
- sva ta happy atmosfera vas ne čini nimalo prestrašenim a humor nije prisutan u dovoljnoj mjeri da to nadomjesti
- loading times su short ali su zato svakih 27 metara :D
- postoje magazines koji vam apgrejdaju skills ali njih nećete puno vidjet bez istraživanja (ja ih vidio na jutjub plejtruima a i kad sam znao gdje su nekad ih nisam mogao čopit zbog 20 sekundi namještanja kamere a to je vrijeme koje među zombijima nemam - haha)

Igra me nekim stvarima dosta podsjeća na stare resident evile koje sam igrao na plejkama i tu ne mislim naravno samo na zombije :) Samo mi je svaki od njih bio puno više immersive iskustvo. Ima još puno toga što nisam opisao, i dobroga i lošega... kako ove zamjerke gore i nisu nešto posebno iritantne nisam niti ja iritiran ovom igrom :D Jednostavna je, vesela, dječja - čak bih rekao, ali joj u svemu tome nedostaje nečeg čime bi se isticala. Ovo je maltene ko super mario with zombies... trčkarate, skakućete, mlatarate sjekirama :D i sl. i sve to samo da dođete na slijedeći level. Nije loše ali je way previše površno da bi me u ovim godinama zadržalo :)

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 3   [ 43 posts ]
Go to page 1, 2, 3  Next