Ha!

Inače, Chrome je definitivno otišao naprijed. Koristim 11 (zadnju stable verziju) i ne da je brz, MUNJEVIT JE.
Svakim danom izlaze add-onovi koji su dobri i kvalitetni te time lovi Firefox. FF4 koristim jedino radi Rekvizita (igre znanja na Facebooku, jedina korisna i dobra aplikacija tamo) jer imam manji ping.
Evo, sad mogu malo bolje prosuditi i reći iskustva sa "next-gen" browserima (FF4, IE9, Chrome 11)
IE9 - banalna instalacija, moram pogasiti pun k aplikacija (utorrent, chrome, xfire, disanje itd.) da bi nakon reboota (!?) skužio da ne radi. Radim reinstall - opet. Odem na M$-ove stranice vidjeti kako trablšutati problem i vidim da moram izbrisati IE8. Izbrišem ga - ne radi mi xfire. Instaliram IE9, pokrenem i radi. Nekoliko dana korištenja - meh. Em je ružan, em je M$-ov, em sam imao problema sa Flashem. DIsejblao sam ga i ostavio komponente tako da mi neki programi (Xfire, Winamp) rade. Ali da je brz -je. Skoro ko Chrome.
FF4.
Bio sam uzbuđen, uvijek sam volio Firefox, susreo sam se s njim dok je bio 1.0 (našao cd na kojem je bio

) pa sam se nadao da će četvorka uspijeti vratiti moju malenkost pod svoje okrilje.
Instalacija je prošla OK, standardno brzo i bez problema. Pokrenem FF i odma kužim da mu treba oko 4-5 sekundi da se pokrene. Dobro, mogu preko toga iako je to 5x sporije nego Chrome.
Pokrećem google, facebook, youtube - sve leti. Čak sam i pomislio "Chrome, gotovo je s tobom, lisico vraćam ti se" no nakon nekoliko dana... Mozilla je pokupila i najbolje i najgore iz trojke. Stavim Speed Dial i AdBlock - FF se pokreće 3-4 sekunde sporije. Stavim developer build od tih addonova koji kao rješavaju problem - i dalje je spor. Nakon 3-4 pokretanja dobivam "Not Responding" prilikom otvaranja novog taba sa Speed Dialom. Brišem add-on, sve radi super. Skinem nekakav FoxTab - lijepo izgleda, dobro radi ali postavke su nevjerojatno šture i glupe.
Maknuo sam i FoxTab te polako gubim živce. Pokrećem FF ponovno - Not Responding. Bez ikakvog add-ona. Reinstall, čišćenje ostataka u Program Files i Registryju i ponovna instalacija. Ponovno Not Responding.
Poludio sam, odem na njihovu stranicu i vidim verzija 4.0.1. Skinem ju i ona radi. Rekvizit mi je kao home page jer ga za to jedino i koristim.
Također mrzim što FF ima nekakav šugav font rendering gdje su slova ko zamuljana. Navodno vraćanje GPU drivera na neku raniju verziju rješava stvar kao i isključivanje hardware acceleration no time zapravo više gubim nego dobivam.
Suma sumarum - ne znam, nekak mi se FF4 u globalu ne sviđa. Stekao sam dojam da je preglomazan i da je, kak bi se reklo, kolos na glinenim nogama. OK je ali nije to to.
Na kraju, ovaj post pišem sa Chromea. 11 je donijela dosta bugfixeva, performance fixeva, novu ikonu (clean and simple ftw), novi prikaz postavki koji je jednostavniji i pregledniji kao i hardware acceleration.
Ja sam super zadovoljan iako imam nekih primjedbi. Npr. za pregled i postavke add-onova moram proći kroz tri menija što mi je malo glupo s obzirom na konkurenciju gdje je potreban jedan klik. OK, to mi ništa ne znači ali automatski pokazuje da su naprednije postavke za nekog above-average usera skrivene malo dublje u menijima jer se išlo na ruku prosječnom useru. Chrome je dosta kompleksan i konfigurabilan samo treba malo bolje pogledati "pod haubu". Druga stvar koja mi je zasmetala je što se zblesirao i izbrisao mi je sve addonove i bookmarkse. Popi*dio sam no sreća što imam sve u "oblaku" pa se ponovnom instalacijom add-onova automatski odvrtio restore i sve je opet bilo ok. Dogodilo mi se samo jednom od kad koristim Chrome tako da vjerujem da je to više moja greška nego "feature"

Sve u svemu, nemojte se lijepiti za neke moje tvrdnje jer ovaj je post također subjektivan i temeljen na mojim iskustvima. O ukusima se ne raspravlja, svatko svog konja hvali i to je apsolutno normalno.
Mario92, over and out.