Stojadin troši 10l, Corsa 8...
Reci, kad će ti se razlika u cijeni ta dva auta isplatiti u uštedi te 2 l goriva?
Mah, zaboravi na aute, spomenuo sam ih figurativno

Mi OBOJE lupamo na svoju stranu...
Isprintaj ti nešto na printer koji recimo Windowsi podržavaju a Linux ne (jer, također boljka Linuxa je ne baš dobra podrška drivera)? Ok, ovo je sve rjeđe moguće vidjeti no još uvijek je prisutno. Slabija podrška driverima jer problematika koja je povezana sa gore navedenim zaključkom (kojeg je ttco vrlo dobro naglasio).
Pazi, mi ne izmišljamo toplu vodu, netko se sigurno sjetio koristiti Linux u te svrhe... Problem je u MARKETINGU. Reklama prodaje, gdje si ti vidio reklamu za Linux? Ljudi misle da je Linux napredna štreberska platforma za koju treba duuugo vremena da se skuži i koji je kompliciran do bola. Ne znaju za Kubuntu, Ubuntu, DSL, Debian, Fedoru, Mint i tako dalje... Njima je to sve ko nama nuklearna fizika...
Microsoft koristi marketing, baš kao i sve ostale komercijalne tvrtke. I uspjeva mu jer imam kvalitetne proizvode (gledaju u globalu). Windowsi rade, svima poznato okruženje, jednostavni, oku ugodni i što je najvažnije - Znaš Windowse, znaš baratati za 90% svjetkih osobnih računala. Džabe nekome znanje Linuxa ako ti jedini u gradu koristiš iste. Ok, za hobi i ako ima neki program koji je isključivo na Linuxu, to razumijem ali ovako... Ovo dovodi do još jedne posljedice raširenosti WIndowsa - support.
U ovih mojih friških 19 ljeta nisam vidio nigdje oglas (popravljam i nadograđujem kompjutere, instaliram Linux (distra po želji) i pumpam gume na biciklu) koji nije imao veze s Windowsima. (Pre)malo ljudi zna baratati i održavati Linux što opet dovodi do toga da ljudi koji znaju o Linuxima vrlo dobro naplaćuju to svoje znanje.
Opet, fragmentacija Linuxa po distrama otežava posao onima koji rade u njemu. Istina, osnove su kod svih jednake no svaka distra ima neke svoje posebnosti i opcije koje se ne mogu naći na nijednoj drugoj distri. Ponovno, servisiranje i održavanje Linuxa je dugoročno skuplje nego održavanje Windowsa što, ako gledamo neki malo veći vremenski interval (5+ godina) - zapravo se svodi na isto. Bez obzira bile u pitanju manje ili veće firme.
A za Windows Gaming Edition - gle, i među gamerima ima nekih koji koriste neke servise koje inače gasimo. Također, samim gašenjem servisa Microsoft bi stavio na tržište na baš potpuno funkcionalnu verziju Windowsa

Također, ako bi pogasio servise po nekakvoj logici mogli bi smatrati te gaming Windowse nekakvom slabijom verzijom istih što bi trebalo značiti manju cijenu što pak Microsoftu ne paše. Također, pitanje je KOJE servise pogasiti? Pa ne stavljaju u Redmontu servise "samo da budu i smetaju", valjda imaju neku svoju korist.
DirectX sam po sebi vrlo vrlo teško može donijeti neka poboljšanja. Velim ti, ako izuzmemo hardver (da, gaming Windowsi bi po nekoj logici trebali imati veće min sys req, ne radi sebe nego radi igri što opet nije dobro), 80% je na izdavačima i developerskim timovima, 15% je na driverima dok 5% spada pod Windowse, ostale programe i servise itd.
I da, svaki PRAVI gamer i ljubitelj PC-a eksperimentira i pokušava izvući iz svog kompa maksimum. Tako razno razni tweakovi, manualno gašenje servisa, instaliranje posebnih programa, kupnja boljeg hlađenja, overclocking itd. - to je zapravo prilagođavanje potrebama osobe koja koristi taj komp. Također zaboravljaš ono dok nekom skriptom ili modifikacijom povećaš rezultat u 3dMarku ili dok overclockingom dobiješ 5fps-a više... onda si ponosan što si učinio nešto što malo ljudi zna i umije. Barem ja jesam