Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 2 of 4   [ 65 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: Windows 8
PostPosted: 22.07.2011. 19:02 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
Dakle u tom build još uvijek nema nativni PDF reader, Aero Auto-Colorisation, nativno mountanje iso imagea, RibbonUI-ja, Windows Explorer s novim mogućnostima (dolje desno u taskbaru), Win8 Genuine Center, novi Task Manager itd. :)

Izvor:
http://windows8center.com/screenshots/

Inače, da, jako mi se sviđa ovaj Metro font, kao i MetroUI... Samo da maknu ove neke glossy elemente (tipa ovi gumbi u taskbaru, obrubi prozora) i to bi bilo onda so0o0pach *green*

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 21:52 
It's been a while since I've had any human contact...

Ja sam zaključio da mi se neda s tim igrat (još). Eto toliko *green*
Al javljajte vaša iskustva ;))

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 13:43 

Improvements in Windows Explorer

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011 ... lorer.aspx

Po meni korak naprijed.
Volim Ribbon UI iz Officea 2007 i 2010, puno jednostavniji i pregledniji nego (već pomalo zastarjeli) UI sa padajućim izbornicima.

Ipak, nadam se da će se neke stvari moći maknuti kao npr. Share kartica koji bih koristio 5-6 pta godišnje. Jednostavno mi ne treba :)

Copy/paste je unaprijeđen kao i Search i prozor kojim lakše organiziramo i biramo duple datoteke.

Također, napokon da će malo srediti UI za widescreen monitore, bilo je već i vrijeme mada im Ribbon UI onda baš nejde u korist :)

Uglavnom - vrlo dobro.

EDIT: da, potvrđen je App Store (dobro radi backupa "u oblacima" no loše jer me podjeća na iŠrot), nativna podrška za USB 3.0 (nadam se i boljoj podršci za SSD-ove, za godinu-dvije će jednostavno SSD biti pod mus) kao i bolji file transfer prozor (također, napokon)

Dobro je to, M$ napokon radi na nečemu što je godinama bilo u korjenu nepromjenjeno (i što je dosta zastarjelo). Istina, ovo nije ništa revolucionarno no opet, zasad se čini kao korak naprijed.
Sys req. navodno bude isti kao i za Win 7 (što za današnje standarde nije previše) a kompatibilnost bude puno puno veća nego između XP-a i Viste.

Win 8 + prestanak podrške za XP bi moglo značiti da će se nostalgičari morati trznuti i isprobati nešto drugo (da, Enzo, tebe gledam *green* )

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 14:37 
Repetitive strain injury anyone?

Highscores: 4
Pa iskreno zašto bi ukinuli podršku za XP?
Pa još milijuni korisnika imaju dosta slabe kompove (uredska računala, škole, knjigovodstveni servisi..) gdje im i ne treba fancy izgled WIN7 i njegova Aero sra*a, već im je XP sasvim dovoljan za njihove potrebe.. Licencirani software je dosta skup, a njima to neće značiti ništa drugo osim financijskog problema.. Znam da noviji OS-i imaju neke prednosti i poboljšanja, no običnom smrtniku koji dnevno mora ispisat 10tak stranica u Wordu/Excelu,koji mora polsat par mailova, te raditi u specijaliziranim aplikacijama u svojoj firmi, ne znači apsolutno ništa!! A da ne govorim da dosta tih specijaliziranih aplikacija uglavnom nema podršku za WIN7, a neki čak ni za WIN XP (!!) pa bi im prilagođavanje tih aplikacija predstavlio još financijskih probleme! A u današnje vrime financije i nisu baš sjajne..
Znam šta govorin jer radin sa strane sa frendom u servisu, pa imamo dosta stranaka ( trgovci, kjnigovodstveni servisi) di i dan-danas koriste DOS programe za svoje poslove, tako da njima ribboni u Win8 znače ko meni utkra puževa na Filipinima..

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 14:58 

Da, al s druge strane čim duže M$ održava stariji Win (u ovom slučaju XP), time su im manji prihodi od novoga. Nije njih briga za to što male firme imaju financijskih problema, oni ih "paze" koliko je minimalno moguće, a da ih ne "otjeraju"... Zato i ulažu "velike napore" da sistemski zahtjevi ostanu isti (ili slični) te u kompatibilnost sa starijim HW/SW - kad jednom kucne ura da ovi "stari" korisnici ne odu na recimo Linuxe...

A s druge strane održavanje starog SW-a, a pogotovo cijelog OS-a jer skup i zahtjevan posao, pogotovo jer je XP "istrunuo" iznutra. Zna M$ gdje se treba "prišmajhlati"... O tome se već puno pisalo, al evo samo mali primjer - MSDNAA... Ne daju oni studentima free SW jer su dobri i pažljivi nego studente (za koje se očekuje da budu "glavni" u tvrtkama) privikavaju i navlače na svoje proizvode, tak da jednog dana opreme istima svoje tvrtke... I iz istog razloga ti neće radit probleme za piratske Windowse (a dobro znaju da ga imaš i tko si), tak dugo dok na njima nećeš početi zarađivati... M$ je jedna velika marketinška mašina :)

Enivej, ja sam trenutno jako zadovoljan s Win7, a kod Win8 me najviše zanima najavljivani novi FS (Protogon mislim) - kak bude se to rasplelo i šljakalo.

EDIT:

Evo još jedne dobre vijesti. Win8 će podržavati izravno mountanje ISO datoteka (bez dodatnih software-a).
Izvor: BUG

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 15:44 

Cy - svaki proizvod mora imati svoj EOL ;)

Ovi tvoji primjeri zapravo ne ovise toliko o Microsoftu kao i o njegovoj podršci. Ti uredski i školski kompovi niti ne koriste Windows Update, niti ih (barem u veeeelikoj većini) MS "uzdržava".

I sam veliš da ti u servis dolaze ljudi koji još uvijek koriste DOS (hell, upravo sam pred minutu na njemu radio :) ) i vidiš da još uvijek funkcioniraju dok u slučaju problema kompove šalju u servise gdje zarađuješ upravo na takvim stvarima (koje su doživjele EOL,ne) ;)

Support na starim Winsima dovodi do svojevrsne fragmentacije unutar tvrtke (Support i Security sektora pogotovo) što u globalu i nije najbolje što se može dogoditi. Imaš mali milijun primjera samo u IT i mobilnoj industriji gdje je fragmentacija nekoliko generacija proizvoda dovela do određenih problema i za korisnika i za proizvođača (Google s Androidom, Nokia sa Symbian S40/S60/S^3/Maemo/MeeGo/WP7 OS-om). Tvrtka se ne može kvalitetno usredotočiti na jedan proizvod nego mora istovremeno raditi na jednoj za 2,3 ili više različitih platformi što automatski dovodi do slabije zadovoljstva korisnika.

Evo for instance Apple. Ima jedan telefon, jedan OS koji nadograđuje no koji je jako dobro kompatibilan sa starijom verzijom OS-a ili aplikacije, uređaji im imaju dosta kratak lifespan (~2 godine) i koji je rezultat? Najbogatija kompanija na svijetu sa 70 milijardi dolara love koje mogu potroširi maltene na zrak.
Naravno, marketing ima tu itekako utjecaja no opet - svi se reklamiraju. Neki više a neki manje uspješno.

IMHO WinXP je trebao biti EOL izlaskom Win7 (listopad 2009) i kladim se da bi MS prodao više OS-eva nego sad (iako brojka od 400 000 000 licenci Win7 nije mala :) )

Tetak također mudro zbori, MS ne gleda na korisnike kao na osobe nego na hodajuće svežnjeve dolara. :)

EDIT: Tetak, novi FS? Prvi glas o tome, vjerojatno ne bude ništa od toga. A za ISO i VHD mountanje sam stavio link već odavno ;)

EDIT2: da, sad vidim, ipak je veća vjerojatnost da će Protogon (zakon ime) biti u Win8.

E da, nadam se da će Win8 biti relativno dobro povezan sa Azure platformom, volim život u oblacima :)

EDIT3: Windows 8 is expected to be released in 2012 and include a new tablet UI, cloud syncing abilities and enhanced sensor support.
(jea)

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 16:28 

Pa sve dok drže velike cijene svog softwarea, sumnjam da će im itko od ovih "mališana" preć na Win7/8/9.. Reklo bi se u nas:"Ako radi ne diraj ga.." :D Danas za cijenu Win7 i Office 2007/10 možeš kupit kompletni komp na Linuxu koji ima sve potrebno za rad u uredu, pa bi radije (da san JA na mjestu šefa neke takve firme kojoj je jedini rad na kompu obrada teksta i maliovi) složija cijeli komp za 3k kn i ne bi se zamara sa MS nimalo.. A neke od poslovnih aplikacija radije platija Linux programeru i gotova stvar..
Samo šta su ljudi dosta limitirani u pogledu na Linux, pa kad ga vide misle da je ko zna šta, a nakon pola sata prilagodbe, isto ko i Win proizvodi, uz samo jednu malenu razliku a to je da su BESPLATNI!.. Kazna za ilegalan software su stvarno ogromne pa idu i do 50 tisuča kuna za pravnu osobu i do 10 tisuća kuna odgovornoj osobi u toj pravnoj osobi! Riskiriat jedno novo auto, za rad u ilegalnim Winsima jer "lipo i novo" izgledaju, il naučit svoje djelatnike kroz mjesec-dva na Linuxu.. Hmm.. Zaista teška odluka.. Jer ako imate desetak računala u firmi, a na svako ide Win i Office, skupit će se lipa lova samo za software, a da ne govorim da mu hardware mora bit jači nego za Linuxe.. Radije djelatnicima platit sa tom lovom tečaj Linuxa i gotovo!

Ne osporavam kvalitetu sedmice (a možda osmica bude još i bolja), no zanemarimo nas ovdje gdje na OS gledamo kao i na gaming podlogu, naše "zanimanje" za IT-om, držanje koraka sa trendom i sl.. Pitanje se odnosi na ljude kojem računalo služi kao moderna tipkaća mašina i di im je bitno da imaju pristup netu zbog maila/weba/načina poslovanja.. A to da li mu Word2010 izgleda bolji bez padajućih izbornika il mu Win7 ima bolje HD wallpapere, sumnjam da mu išta znači, osim šta će ga udrit po džepu..

Gledam na primjeru svog posla.. Dnevno iman isprintat 2 lista u Excelu kao dnevni izvještaj, te ih osim printanja, mailom moram poslat nadređenom.. Za taj "obujam" posla, dovoljan mi je i malo jači digitron, a ne dvojezgreni komp sa 2/4 GB MEM i grafičkom karticom i 1 TB diska.. Pisa tu primitivnu tablicu u Paintu ili Win2010 - šta to meni znači osim da smo bezveze bacili novac na software kojeg korsitimo 5% radnog vrimena, sa 1% njegove mogućnosti! Isto vridi i za OS!
Umisto da negdi nabave neke jeftine kompove (samo sa LCD ekranom ipak ;) ) i stave Ubuntu i sve su riješili.. Pa nek MS izdaje i Win10 šta se mene pita..
No sve dok nam ovi megalomani uzimaju lovu, a ljudska glupost i limitiranost da nauče i probaju nešto novo, skoro pa isto, a najbitnije od svega toga i besplatno, MS će redoviti "tiskat" svoje OS-e i software, a svoje verzije "dotrajalih" OS-ova gasiti..
Nadam se da će Win8 bit ono njihovo geslo "Games for Windows" jer još nisan naiša na njihov OS a da je ovu uistinu i točno! ;) Pa pobogu ako se smatrate gaming podlogom, onda napravite Gaming Edition for Windows, a ne neka preseravnja sa Home, Home Premium, Enterprise i sl... Dx10? Dx11? Bolje da završin ovdi.. Eh, da CTRL+C , vidin da je dug post ;)

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 16:41 

@Mario: Ma znan da sve ima svoj vijek trajanja, al reci mi ko to mjenja il kupuje stvari a da im prethodne još dobro služe? Recimo da imaš neki stari TV, i odlučiš se kupit neki novi LCD.. U redu je.. Stari TV je ima mali ekran, boje poludile, zvuk krči, al eto još ima slike pa ću ga stavit u podrum doli nek miševi imaju šta gledat.. Ipak je na red da dođe LCD.. E sad, nakon par godina, već dolazi bolji LCD, veća dijagonala za manje para, WiFi podrške, YT sranja, a cijena istra kao kad si ti kupova onaj LCD.. E sad lipo bi ga je bilo imat, no mom starom šta gleda Dnevnik, mojoj staroj šta gleda Lijepom Našom il Steli šta gleda Štrumfove šta njima te novi dodaci značu? Ništa? Osim šta će mene koštat 10 rata po 500kn ;) ..Naravno nakon 2 godine, voila.. Nova tehnologija.. I tako u krug,.. :D

Opet ponavljam, zanemari nas koji će maksimalno iskoristit tehnologiju i koji smo "u tome", no ima i drugih koji nisu baš u The Big Bang Theory điru ;)

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 17:39 

Linux...

Ideja ti je utopijska... Linux je savršen za takve stvari - besplatan, jednostavan i brzo se uči. Postoji OpenOffice koji je također besplatan i (donekle) može zamjeniti MS-ov Office...
Zaposlenici mogu vrlo brzo naučiti raditi jednostavne stvari u linuxu (Josipovićev je tim u predsjedničkoj kampanji koristio Ubuntu), nema troškova licenci i održavanja, dosta stabilniji je nego Winsi no ipak 99% ljudi koristi Windowse. Zašto?

Moja pretpostavka je u nedovoljnom angažmanu 3rd party developera za Linux aplikacije specijalizirane za izradu kvalitetnih i pouzdanih aplikacija i alata u poslovanju ...
Primjerice, OpenOffice, bez obzira na cijenu (ili nedostatak iste) kvalitetom ipak zaostaje za MS-ovim komercijalnim rješenjem. Daleko manje problema s kompatibilnošću i formatiranjem teksta ima MS-ov paket nego onaj od open source zajednice (to govorim iz iskustva).

Kompatibilnost i pouzdanost su stvari koje su tražene u poslovanju. Temelji ti mogu biti napravljeni od najboljeg betona (Linux) no ništa ti to ne znači ako su ti zidovi popucali (3rd party aplikacije na Linuxu). Istina, Prozori se također nalaze na popucanim zidovima no pomalo se zidovi popravljaju tako da sve to liči na nešto. Kod Linuxa je tu drugačija priča. Nažalost to je tako jer vrlo vrlo mali broj ljudi i kompanija bude tratilo resurse na izradi nekog kvalitetnog ali besplatnog programa kad uz istu količinu resursa mogu napraviti profitabilnu aplikaciju. Prva asocijacija na editiranje slika? Photoshop - kojeg nema na Linuxu jer bi naplata PS-a na Linuxu pokosila temeljni razlog postojanja Linuxa - besplatno i open source. Zamisli da Adobe napravi Photoshop za Linux koji MORA biti besplatan. Automatski bi sam sebi napravio konkurenciju i smanjio bi si prodaju i profit. O igrama da i ne govorim - DirectX je spriječio svaki pokušaj prodiranja gaming industrije na neki drugi OS.

Suma sumarum: Svaka aplikacija koja je par excellance u svojem području ima svoju cijenu. Tako Microsoft, da ostane pri vrhu, mora konstantno izmišljati nešto novo i tako držati (ili čak predvoditi) korak sa konkurencijom. Zato su najtraženija roba u "gradu" (svi te žele tako lij... ovaj, zanemarite tekst u zagradi) - inovacija.

Windows 8 jednostavno MORA biti takav - inovativan i poželjan te se mora predstavljati kao nešto bez čega je život nezamisliv.
A što se tiče tvog primjera sa TV-om - misliš da ne bih htio neki Samsung iz Smart TV serije koji ima nevjerojatan kontrast, koji ima pristup Internetu, koji ima gigahercni procesor u sebi i poseban App Store s aplikacijama? Naravno da želim no i dalje imam Grundigov CRT koji je bio masno plaćen pred 10 godina te koji i dan danas ima super sliku (bolju nego jeftiniji LCD-i, govorim što se tiče DVBT-a) jer mi više od toga ne treba.

Naravno, tvoj primjer u ovom slučaju ne stoji jer ja prvenstveno mislim pod IT industriju. Isto kao da te pitam zašto voziš Opel Corsu a ne stojadina ili peglicu. Stojadin je jeftiniji na početku, jeftiniji za održavanje i opet te vozi s jednog mjesta na drugo pa opet voziš puno noviji i skuplji Opel.

EDIT: I da, Windows Gaming Edition nema apsolutnog smisla jer Windowsi su marginalno važni za igranje. Puno puno važniji ti je hardver (doh!), DirectX, optimiziranost drivera kao i optimiziranost igri. Posljednje je jako važno no zadnjih godina epidemija konzolitisa uvelike je pogoršala stanje PC gaming industrije. Iskreno, nadam se da će Playstation 4 podbaciti i da Sony-jev PS odjel propadne. Kao i Microsoftov odjel za Xbox. Ok, Kinect je jedna od najboljih stvari na konzolama i zato imam simpatije prema Xboxu (barem hakeri nisu hakirali Xbox Live)no opet - rado bih "hakirao" konzole sa macolom *green*

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 18:02 

Mario92 wrote:
Moja pretpostavka je u nedovoljnom angažmanu 3rd party developera za Linux aplikacije specijalizirane za izradu kvalitetnih i pouzdanih aplikacija...

Double bold, italic, quadruple underline *green*
OK, s jedne strane ima itekako kvalitetnih aplikacija za Linux, al ja osobno recimo nikad nisam imao nikakve volje ić nešto programirati na Linuxu... Osim kad smo morali na faxu. Daleko od toga da se ne mogu napravit kvalitetne aplikacije, dapače... Al Visual Studio + C# je mila majka prema ovome. Čak i uz svoje nedostatke.
Eh, sad da ima ovdje 10ak "jačih" programera (mislim koji se s time ozbiljnije bave), vjerojatno bi me dobar dio njih popljuckao (i djelomično bi bili u pravu) - jer "prave" aplikacije se još uvijek najvećim dijelom rade u C-u, C++-u, Javi... + puno drugih razloga.

No, bolje da ovdje presiječem da ne odem u A4 offtopic.

Poanta - 95% developera je na Windowsima, a TO je ono što je M$-u bitno. Se sjeća tko znojnog Ballmera i "Developers, developers, developers"? Nije on lud (dobro, malo je *green* ), držati "vanjske" developere na svojoj strani je ogroman uspjeh. Ista stvar bi se mogla dogoditi i sa MS Phone - programirati za tu platformu u odnosu na Android je milina (iOS nisam probao). Napraviti kvalitetnu, easy to use, easy to develop platformu - developeri će doći k tebi, s njima i kvalitetne aplikacije, a s time i korisnici.

Za mlade duše i nostalgičare (chuckle) :

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 19:10 

Hmm.. Nema stojadina koji nije trošija 10-12 litara, a nova Corsa do 8! Plus novo auto je imalo garanciju par godina.. Znači neke stvari su bitne i koje imaju smisla, pa kupnjom Corse znaš šta dobivaš, a prelaskom na WIN7 na WIN8 osim extra šminke, clouda i ostalog? Hmm.. Nije da će to nas pogogit jer sumnjam da ćemo ga oboje kupit, samo govorin..

Ti opet svoje udaraš ha? ;) MASU još poslova, komp služi ljudima da nešto isprintaju i mailaju/primu mail, stoga Ubuntu je više nego dovoljan... Specijalizirane tvrtke su nešto drugo, no veća je brojka ovih običnih firmi.. I internet caffei ne tribaju ništa više neg Linux.. Govorim ti o velikom broju ljudi koji DOSLOVNO koriste komp da odu malo na net, nešto isprintaju, poslušaju koju MP3 i vise na YTu.. Čim ti rad zahtjeva programske jezike, obradu videa, CAD i slične stvari onda je to pri9ča za sebe, u protivnom sve imalo prosvjetljenije "manje" fizičke osobe bi realizirale Linux u svojim obrtima..

I Gaming Edition ima itekakog smisla!! Ako mi već prodaješ "temelje" kao igraću platformu, onda mi napravi jednu verziju windowsa, di će mi biti ukinuti svi nepotrebni MS servisi u pozadini, maksimalna iskoristivost hardwarea, napravi DirectX kod kojeg će se možda i vidit neka razilka i sl..

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 20:29 

Stojadin troši 10l, Corsa 8...

Reci, kad će ti se razlika u cijeni ta dva auta isplatiti u uštedi te 2 l goriva?
Mah, zaboravi na aute, spomenuo sam ih figurativno ;)

Mi OBOJE lupamo na svoju stranu...
Isprintaj ti nešto na printer koji recimo Windowsi podržavaju a Linux ne (jer, također boljka Linuxa je ne baš dobra podrška drivera)? Ok, ovo je sve rjeđe moguće vidjeti no još uvijek je prisutno. Slabija podrška driverima jer problematika koja je povezana sa gore navedenim zaključkom (kojeg je ttco vrlo dobro naglasio).

Pazi, mi ne izmišljamo toplu vodu, netko se sigurno sjetio koristiti Linux u te svrhe... Problem je u MARKETINGU. Reklama prodaje, gdje si ti vidio reklamu za Linux? Ljudi misle da je Linux napredna štreberska platforma za koju treba duuugo vremena da se skuži i koji je kompliciran do bola. Ne znaju za Kubuntu, Ubuntu, DSL, Debian, Fedoru, Mint i tako dalje... Njima je to sve ko nama nuklearna fizika...
Microsoft koristi marketing, baš kao i sve ostale komercijalne tvrtke. I uspjeva mu jer imam kvalitetne proizvode (gledaju u globalu). Windowsi rade, svima poznato okruženje, jednostavni, oku ugodni i što je najvažnije - Znaš Windowse, znaš baratati za 90% svjetkih osobnih računala. Džabe nekome znanje Linuxa ako ti jedini u gradu koristiš iste. Ok, za hobi i ako ima neki program koji je isključivo na Linuxu, to razumijem ali ovako... Ovo dovodi do još jedne posljedice raširenosti WIndowsa - support.

U ovih mojih friških 19 ljeta nisam vidio nigdje oglas (popravljam i nadograđujem kompjutere, instaliram Linux (distra po želji) i pumpam gume na biciklu) koji nije imao veze s Windowsima. (Pre)malo ljudi zna baratati i održavati Linux što opet dovodi do toga da ljudi koji znaju o Linuxima vrlo dobro naplaćuju to svoje znanje.

Opet, fragmentacija Linuxa po distrama otežava posao onima koji rade u njemu. Istina, osnove su kod svih jednake no svaka distra ima neke svoje posebnosti i opcije koje se ne mogu naći na nijednoj drugoj distri. Ponovno, servisiranje i održavanje Linuxa je dugoročno skuplje nego održavanje Windowsa što, ako gledamo neki malo veći vremenski interval (5+ godina) - zapravo se svodi na isto. Bez obzira bile u pitanju manje ili veće firme.

A za Windows Gaming Edition - gle, i među gamerima ima nekih koji koriste neke servise koje inače gasimo. Također, samim gašenjem servisa Microsoft bi stavio na tržište na baš potpuno funkcionalnu verziju Windowsa ;)

Također, ako bi pogasio servise po nekakvoj logici mogli bi smatrati te gaming Windowse nekakvom slabijom verzijom istih što bi trebalo značiti manju cijenu što pak Microsoftu ne paše. Također, pitanje je KOJE servise pogasiti? Pa ne stavljaju u Redmontu servise "samo da budu i smetaju", valjda imaju neku svoju korist.

DirectX sam po sebi vrlo vrlo teško može donijeti neka poboljšanja. Velim ti, ako izuzmemo hardver (da, gaming Windowsi bi po nekoj logici trebali imati veće min sys req, ne radi sebe nego radi igri što opet nije dobro), 80% je na izdavačima i developerskim timovima, 15% je na driverima dok 5% spada pod Windowse, ostale programe i servise itd.

I da, svaki PRAVI gamer i ljubitelj PC-a eksperimentira i pokušava izvući iz svog kompa maksimum. Tako razno razni tweakovi, manualno gašenje servisa, instaliranje posebnih programa, kupnja boljeg hlađenja, overclocking itd. - to je zapravo prilagođavanje potrebama osobe koja koristi taj komp. Također zaboravljaš ono dok nekom skriptom ili modifikacijom povećaš rezultat u 3dMarku ili dok overclockingom dobiješ 5fps-a više... onda si ponosan što si učinio nešto što malo ljudi zna i umije. Barem ja jesam :)

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 22:21 

Ti bi bija idealan njihov korporacijski čovjek kojem bi primarna zadaća bila uništavanje ovih "malih" šta koriste Operu, zagovaraju Linux, hvale Indie igre.. :D Kako bi ti za Microsoft/Google "ubija" :D Triba te pod hitno poslat u Silicijsku Dolinu.. ;)

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 22:30 

Čekaj malo, ja sam samo rekao ono što svi znamo i što je činjenično stanje i sad sam ja korporacijski čovjek?

Ma super. Jel ti uopće razumiješ na što sam ja cijelo vrijeme ciljao ili sam zbilja pisao bezveze?

Odnosno da, naravno da bih uništio Operu, Linux, Minecraft, GTR2, Zemlju... Samo da moj dragi i ljubljeni Microsoft i Google mogu u miru biti monopolističke tvrtke tako da korisnici nemaju alternativu. Koji će na kuki alternativa kad je sve od MS-a i Googlea super.

Ajd razmisli prije nego napišeš takvu glupost.

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 22:31 
Chuck Norris

bla bla gugel...bla bla opera, bla bla bla neka silikonska dolina bla....ooo GTR2 :) ..uništiti bla bla nešta zemlja mario bla...naaah

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 23:26 

Pa ko je ushićen sa Win8 i novim Chromeom? Ja il ti? :D :D

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 23:40 

Ajde dobro, skoro sve smo riješili u ovoj temi... Tehnologija, geek stuff, automobili (novi i stari), uništavanje, eksplozije, filozofija, sarkazam, mudrovanje i zadirkivanje. Šta fali... mmm... lijepe žene i nogomet. Evo ja ću, pa možemo natrag na temu:

Eto *green*

Profile  

PostPosted: 31.08.2011. 23:42 
Chuck Norris

ttco +1 :D

Profile  

PostPosted: 01.09.2011. 00:09 

Cyrex wrote:
Pa ko je ushićen sa Win8 i novim Chromeom? Ja il ti? :D :D

Ma da, naravno, evo maknuo sam Youporn iz bookmarka, sad je tamo www.microsoft.com |-(

Ne da mi se pisati kilometarski post pa da dobijem provokaciju od 1,5 reda.

Profile  

PostPosted: 01.09.2011. 01:53 
Sleep is for sissies.

marko_93 wrote:
bla bla gugel...bla bla opera, bla bla bla neka silikonska dolina bla....ooo GTR2 :) ..uništiti bla bla nešta zemlja mario bla...naaah

Exactly! *cheers*

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 2 of 4   [ 65 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next