Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 2 of 7   [ 138 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: STEAM ponude!
PostPosted: 30.10.2011. 21:00 
It's been a while since I've had any human contact...

Ma to sam danas slučajno "naletio"... Već dugo planiram istražiti kako funkcionira sve to (online plaćanja i to) al nikako da se prihvatim toga.

Profile  

PostPosted: 30.10.2011. 21:14 
Sleep is for sissies.

Imam para nemam karticu :D a kupio bi sve to :D

Profile  

PostPosted: 20.12.2011. 00:32 

Znam (pretpostavljam) da praktički nitko osim Cyrexa aktivno ne koristi STEAM, al koga zanima može si pogledati, danas su počele novogodišnje akcije. Da ne nabrajam sad ponude, popuste i šta se sve nudi najbolje da pogledate sami... Osim pojedinačnih igara iz "Daily Deals" kategorije, u sekciji "Publisher Catalogs" izdavači (npr. Bethesda, Valve, Codemasters, EA, ...) nude popuste na veliku većinu svojih igara (osim naravno najnovijih), a u dijelu "Pack Deals" imate pakete od po nekoliko pa sve do stotinjak igara koji onda obično imaju i značajne popuste, najčešće oko 70-80, pa sve do čak 90%

Profile  

PostPosted: 20.12.2011. 00:51 
I should have „Forum Posting“ on my CV

Highscores: 4
Čekam ME2 na rasprodaji! Prošli put mi je pobiga, al sad neće..
Danas bi izdvojia Metro 2033 za 2.50 eura.. Ko voli postapokaliptični đir u FPSu neće zažalit.. Kombinacija STALKERA, Fallouta 3, te nekog hororca.. Za 19kn kuš bolje zabave ;)

Profile  

PostPosted: 22.12.2011. 23:23 

Kao šta rekoh, znao sam da će Mass Effect 2 "dolijati" i na jeftinije, pa je večeras 4,99 eura, pa pošto je to prihvatljivo VISA kartica je podnijela trošak ;) Jer kad već iman ME1 kupljen na STEAMu ,onda je red i da dvojka bude tu! :

Profile  

PostPosted: 13.07.2012. 23:09 

Evo ako ima ovdi neki zaljubljenik u STEAM te njihovu Summer Sale akciju sada, navratite tamo malo i kupite štagod lipoga za jako jeftine pare..
Kupih zasad Wormse:Reloaded te Trine 2..
Pa ako još netko ima acc na STEAMu i da ga često koristi nek se javi..

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 00:45 

Ja uzeo genijalni Portal 2 za 3.74€ (dobiješ i pristup Steam Workshopu i uradcima zajednice, te odličan CO-OP mod za dvoje) i "The Binding of Isaac" za 1.24€ (zadnje vrijeme su mi jako drage ove indie igre ;)) )

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 08:50 
Sleep is for sissies.

Moram nagovorit starce da vadim karticu... To je strašno niska cijena. Isto bih volio imati originalna neka od tih remekdjela.

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 10:31 

Pa da! Definitivno ;) Samo kad ideš starce žicat karticu za kupnju priko neta, već vidim: "A di ćeš sinko tako, ukrast će nam lovu.." , "A nemoj ti ništa tamo priko plaćat, vidiš da se to priko Fejsbuka sve vidi i da te svak prati.." I tako slično tome.. :)

Ja san dosad uzeja negdi oko 40 igara priko STEAMA, par priko GOG-a, GamersGate, Origina i GameStopa..
Kao šta kažeš zaista je šteta ne uzest neka skoro pa remek djela za cijenu od 20-50 kn.. STALKER 1 me je košta 2 eura (15tak kn), Mass Effect 1 i 2 za 3,75 eura po igri (oko 28 kn).. Metro 2033 za 2,5 eura (niti 20kn), a tu još iman skoro sve od Valvea ( Half life serija, Portale, Team Fortress), Mirrors Edge, 4 igre iz serijala Tomb Radier, Alan Wake, Amnesia, BoredLands.. Da se razumimo, nove igre koje su oko 50 eura kad izađe ( tipa COD koji na STEAMU košta čak i 60 eura!, Skyrim, ili pre-orderi) šta je zaista skupo i to skoro nikad ne namjeravn kupit (jbg, volija bi da mi ni ovo ne predstavlja problem, ali zaista jest.. :) ) pa onda se uvik ovako sačeka rapsrodaja ( ljetna, uz božić i novu godinu, na neke značajnije blagdane i sl..) i onda za 100-tinjak kn uvik sebi uzmen jedno 4-5 naslova.. I to jako dobrih! Pa čak i Indie igara šta je TTCO spomenija (iman Super Meet Boy, Limbo, Braid, Lone Survivor, Terrariu..) ;)
Jedino šta san Witchera 2 kupija na GOGu za 30 dolara (i to kad je bija popust), al za takvo ISTINSKO remek djelo nije bija problem te Trackmaniu 2 za 20 eura Eto to su jedino igre di san se ajmo reć 'isprsija' :) :)
Origin (u vlasništvu EA) je nedavno izjasnia da sa ovim rasprodajama omalovažamo izdavače i developere igara, na šta je bija jedna lip komentar na forumu kad je lik odgovorija: "To je ko da za uato koji je napravljen prije 5 godina traže istu cijenu ko i one godine kad je i napravljen" :)
No nije prošlo par dana, kad eto i njih sa raspordajom odličnih naslova za 5 eura.. Koji su to licemjeri.. Pogotovo taj EA koji jedino šta i vidi su novčanice.. No svjednom sam im uzeja Dragon Age:Origins.. I to remek djelo zaslužuje da je u kolekciji

Ono šta bi tja kupit i možda buden 'štedija' jest BorderLands 2 koji izlazi 21.rujna ove godine, te za novi Tomb Radier koji izlazi u ožujku dogodine.. No vidit ću šta na to kaže ženina kartica :) Naravno uz Half-Life 3 koji neće nikada out čini mi se.. :(

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 11:16 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
Pošto sam ja lvl. 1 noob kod takvih stvari daj mi recite koje kartice su podržane na Steamu... Nedavno sam izvadio Maestro i Visa Electron u Zabi pa me zanima dal je moguće s njima kupovati? Naravno, osim Steama zanima me i EBay :)

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 11:44 

Pa ti svaku noć igraš online sa radnikom u banci :) On će ti sve najbolje objasnit :)

Enivej, potrebna ti je KREDITNA kartica, Electron kartice su za predizanje love u bankama i na bankomatima..
Kod e-Baya linkaš tu karticu na PayPal acc kojeg napraviš, pa onda sve priko PayPala kupuješ.. istina, mali šupci uzmu proviziju tako da im je tečaj dolara uvik za kojih desetak lipa veći nego kod nas, al eto.. :)

Kod e-Bay kupnje nastoj uvik kupovat kod 'Top Seller' prodavača i koji ima ogromni pozitivni feedback.. Kod jeftinijih itema ( nekoliko dolara tipa razni kabeli, adapteri, testeri (šta san ja kupova)) nećeš dobit Tracking Number, a kod malo skupljih (ja san uzeja LCD tester napajnja i USB mikroskop) ćeš ga dobit pa ga možeš pratit di se trenutno nalazi..
Pošto je sve to Hong-Kong elektronika, očekuj item za jedno 30-tak dana... Ponekad zna item ne doć (meni jednom), no kontaktiraš prodavača tamo između 30-35 dana od kupnje pa mu rečeš za to.. Imaš pravo žalbe 45 dana od kupnje, nakon toga ti ni e-Bay ni PayPal ne mogu pomoć...
U mom slučaju prodavač mi je bez problema refundira lovu, a za uzvrat je samo tija da mu svejedno napišem pozitivan feedback, jer je njemu to najbitnije! Tako san i napravija..

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 14:40 
Regrut

Moja preporuka bi ti bila da ne koristiš kreditnu karticu, zato jer ako ti se dogodi da je hacknu, onda ti se potroši sav kredit pa imaš dugove, i onda imaš natezanje da dokažeš da je nisi ti iskoristio do kraja. Preporučam ti da u Hypo banci otvoriš Mastercard Prepaid recharge karticu, i onda je pvežeš sa paypalom, tako si dvostruko osiguran. Naime prepaid kartica nema kredita na sebi i možeš trošiti samo ono što imaš na njoj. Znači kad nešto želiš kupiti putem nje samo si uplatiš točan iznos novca na nju + nešto sitno extra radi možebitnih manipulativnih troškova i onda plaćaš preko neta. Ako ti je i hacknu boli te ne možeš ići u minus niti ti mogu potrošiti nekakav kreditni limit na njoj, mogu samo skinuti onoliko koliko je bilo na njoj. Ja sam naveo Hypo ali možda i neke druge banke imaju nešto slično. Osobno sam je koristio i sve je bilo ok. Idealna je i za putovanja, npr. ako se bojiš da bi izgubio karticu ili da ti je netko ukrade, ne možeš imati veliku štetu, maznu ti samo ono što imaš na njoj ništa više. Nisam je već neko vrijeme koristio i ne znam da li je još uvijek aktivna ali za sve ovo vrijeme nisam morao plaćati nikakve naknade za nju. Mislim da me je otvaranje koštalo 30 Kn ili tako nešto ali nisam 100% siguran. E da a sa ovom karticom i starcima pada u vodu ona priča sa hakiranjem.
Evo i link pa prouči malo uvjete i vidi da li ima kakvih naknada.
http://www.hypo-alpe-adria.hr/home.nsf/id/62

Last edited by Karambol on 14.07.2012. 14:46, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 14:46 

Što se Steama tiče, evo sličice sa njihove "checkout" stranice:

Ja plaćam VISA Electron katicom sa žiro računa iz PBZ-a. Mario možda bi ti to bilo interesantno, ja sam taj žiro uzeo zbog student servisa i na nju ne plaćam nikakve naknade (npr. u Zagrebačkoj plaćam 5kn mjesečno za Student lepezu - tekući i devizni, al to mi treba za druge stvari). Ni ja se ne razumijem baš u to, pričam ono što ja imam, pa bi ti najjednostavnije bilo da odšetaš u banku i pitaš, ako ne nađeš zadovoljavajuć odgovor ovdje kod naših bankara *green*
Na ebay-u plaćam preko paypal-a, koji je povezan sa istom tom karticom. Znači na paypal-u nemaš nikakve novce, nego dok plaćaš nešto preko paypala on automatski potegne sa kartice kolko treba. Zasad nikakvih problema nisam imao, ni s Ebay-om, ni sa Paypal-om, ni sa Steam-om.

EDIT: evo Karambol majstor sve razjasnio još daleko bolje (y)
(mislim da ni ovaj žiro ne može u minus, jel? *think* )

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 14:53 
Regrut

Ne znam za tvoj žiro, ali opet ako većinu primanja imaš preko njega, a pere te paranoja oko hackiranja računa ili jednostavno ne bi htio da ti netko mazne lovu, onda ti je najbolje riješenje da koristiš zasebnu karticu za plaćanje preko neta, to govorim čisto sa sigurnosnog aspekta. E sad netko se s time ne voli gnjaviti pa onda sve pegla preko jedne kartice, ali tko danas više može tvrditi da mu je komp siguran od raznoraznih spywarea ili malwarea, koji skupljaju podatke o tome što radimo preko neta. Osobno volim da imam posebnu karticu za plaćanje preko neta, ne bih htio da mi netko hackne kreditnu karticu pa da mi maxa limit do kraja, bez obzira što paypal jamči sigurnost transakcije, ali i kad se regaš na paypal moraš dati broj kartice da je povežeš s njim, a da li u tom postupku netko može doći do tog broja ne znam, ali meni se to nije dalo riskirati. Možda sam malo paranoičan, ali jebi ga ovako sam sigurniji za svoju crkavicu. Ionako svi danas živimo od plaće do plaće pa ne bi valjalo da mi tako nešto takvo poremeti već ionako prenapregnute financije.

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 15:14 

Evo, još bolja opcija.. ;)
Ja nasriću, još nisan hackiran *green* šta ne znači da to toga ne može doć.. U tom slučaju mogu mi uzesti kartični kreditni limit, a to mi baš ne bilo drago *green*
Ovo šta je sad Karamba reka, kao ipak, stručno lice u ovome, se ne čini loša ideja, pa vrlo lako bi moga ić i na ovu opciju, iako je malo duži proces plaćanja, jer recimo oćeš kupit neku igru ili item sa e-baya, onda prvo uplati na tu karticu, a onda plaćaj s tom karticom.. u tom slučaju bi najbolje bilo da iman jedno 100-200 kn uvik na njoj, tako da ne triban svako malo uplaćivat po 20-30 kn..

Sve u svemu, neloš savjet! Tnx..

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 16:40 
Regrut

Upravo tako, a uostalom ako koristiš internet bankarstvo samo si prebaciš s tekućeg na tu karticu da ne moraš baš u banku osobno uplaćivati.

Profile  

PostPosted: 14.07.2012. 20:44 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
Koristim Studentsku Lepezu i mislio sam se baciti u vode internetske kupnje.

Sve u svemu hvala na savjetima, malo ću pričekat da zapravo neka lova dođe na račun pa ću onda dalje razmišljati o tome.

Vjerojatno ću onda izvaditi prepaid karticu jer ne želim ostati bez ono malo love kaj će stići na račun :D

Profile  

PostPosted: 15.07.2012. 01:26 

Karambol wrote:
Upravo tako, a uostalom ako koristiš internet bankarstvo samo si prebaciš s tekućeg na tu karticu da ne moraš baš u banku osobno uplaćivati.
Yep, ovo bi, IMHO, bila i najbolja solucija. Ja imam m-token i m-zabu u Zagrebačkoj (m-zaba je da mogu sve prek mobitela, a m-token je umjesto fizičkog tokena, tak da se u e-zabu mogu prijavit tokenom s mobitela). Znači praktički za minutu možeš doma iz fotelje prebacit sa tekućega (recimo) na taj "internetski" račun kolko ti treba i bez brige si. To će mi bit najizglednija solucija ako ( *whistle* ) se jednog lijepog dana zaposlim, a sad ionako na tom žiro računu s kojeg plaćam nemam nešto puno, par stotina kuna max. Mislim, nisu za baciti novci ali čak i da netko nešto "hakne", ko što veli Karamba, nije da bi bio kraj svijeta...

Malecki security related offtopic...
Što se
Karambol wrote:
kad se regaš na paypal moraš dati broj kartice da je povežeš s njim, a da li u tom postupku netko može doći do tog broja ne znam
tiče, ako je dobra SSL/TLS veza (u browseru vidite lijevo od address bara "klikabilni" dio gdje možete dobit info o tome) tijekom samog transporta praktički je nemoguće doći do tih informacija. Čak i da netko prisluškuje promet, razbiti tu enkripciju je... praktički nemoguće. Veća (potencijalna) prijetnja je ako se te informacije negdje spremaju. Tu je onda opet pitanje dali strana koja to sprema napravila dobru enkripciju (jaku, jednosmjernu, dobar algoritam). Ako netko sprema te informacije kao "plain text", tj. bez enkripcije, e to je onda veliki problem. Napad na njihovu bazu ili neki SQL Injection i to je to... Međutim, "prave" tvrtke takve glupe propuste više ne rade (nikad ne možeš biti 100% siguran al ono...). Donekle sličan primjer je što zato na svakoj iole ozbiljnijoj stranici nemoguće "povratiti" lozinku ako ste je izgubili - jer je ona spremljena u kriptiranom obliku i kao takva se ne može "vratiti" u izvorni oblik. Za provjeru ispravnosti lozinke se onda ono što ste unijeli opet istom funkcijom izračunava pa se uspoređuje sa kriptiranom vezijom na serverskoj strani (direktna provjera lozinka-lozinka je nemoguća). Za više informacija (ako koga zanima), google, wiki, hash funkcije...
Pouka: kod slanja osjetljivih informacija UVIJEK provjerite da je veza kriptirana ( prefiks https za razliku od http - s za Secure ), a i možete vidjeti kraj address bara, primjer za firefox - znači plavo (sigurna veza) ili zeleno (još par sitnica - to npr. ima paypal)

I još kratki dodatak, danas se jako rijetko netko upušta u klasično, "filmsko" razbijanje lozinki (iliti Brute force napadi). To znači "dobavljanje" kriptiranog podatka (lozinke, broja računa itd.) pa onda krkljati po svim mogućim opcijama dok ne dobiješ izvorni rezultat. To mogu samo pravi profići sa mrcinama od strojeva i puno slobodnog vremena (ili ako znaju nesigurno web mjesto sa priprostim enkripcijama). Puno, puno lakše je računati na glupost (da...) krajnjih korisnika i doznati njihove lozinke na lakše načine, a to su najčešće jednostavne lozinke (tipa datumi, imena itd.) pa pogodiš, zapisane lozinke (babe u uredima), malware na računalu koji pokupi čisti pass, ili jednostavno gledaš nekoga dok je tipka...
Dosta *green*

Profile  

PostPosted: 15.07.2012. 05:40 

Daj prestani strašit ljude sa ovom terminologijom :)
Nek si ti nama to lipo objasnia.. ;)
Pa ja ne pamtin da san čuja da je bilo problema na e-Bayu il PayPalu sa hakiranjem acca, krađom, i slično, a jedino je STEAM ima nekih problema sa nekim šiframa prije možda godinu dana, al koliko me pamćenje služi nije bilo nekih strašnih problema, a i ne sićan se točno zbog čega je i došlo točno do problema, tako da mislim da se ljudi ne bi smili bojati kupovati priko ovakvih iznimno jakih digitalnih servisa.. Meni je ovo 4 godina na STEAMu, i nisan ima niti jedan problem... No da je STEAM savršen šta se tiče svog načina poslovanja, e tu bi moga napisat jedan oveći post mamicu im nerazumnu.. :)

Profile  

PostPosted: 15.07.2012. 12:34 

€ = $ ? *green*

Da ne bude (opet) baš samo offtopic, evo izrezah trenutno najpopularnije <5€ ponude:

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 2 of 7   [ 138 posts ]
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next