Evo odavno nismo pisali ovdje, al iman jednu nelošu "bazu" pa je zaista moran podjelit s vama..
Naime..
U servisu kod prijatelja lik donija neki laptop i kaće da ima nekih problema.. Prijatelj mi kaže, dobro ostavite tu, dajte broj mobitela, pa ćemo se javit uskoro, da vidimo šta je..
Nakon nekog vrimena, dođe laptop na red, i lik ima XP sa šifrom na loginu.. U većini slučajeva mi te šifre automatski resetiramo putem Hirens BootCD-a, al eto ovag puta, odlučija mi prika zvonit tog lika , da ga pita za password..
Prika: "Ej, bok, evo zovemo iz servisa u vezi onog vašeg laptopa, zanima nas koja vam je šifra?"
Lik:"velkom"
Prika: "Ok, fala.."
I sad pošto je lik neki iz lokalnih sela pokraj Splita (lako ga se pozna po načinu govora di dosta slova nedostaje

), al očito živi ovdi, očtio je odlučija da mu je šifra "Welocme" jer ima engleski XP, pa kad upiše šifru, onda mu piše ono "Welcome" prilikom starta Windowsa, pa mu je to biće bilo lakše za zapamtit.. Ko će ga znat..
Anyway, prika utipkava "Welcome" , al ništa... ponavlja, opet ništa.. Da ne triba CAPS LOCK biti ON.. Ništa opet.. Da možda nije doslovno "velkom".. Ništa, CASP LOCK "velkom" , opet ništa.. onda slijedi milijun kombinacija.. Welkom, velcome, vellkome, wellkome, welkomen,... Ništa..
Hmm.. Kaže prika možda je tipkovnica problem, pa skida cilu tipkovnicu i čisti je, a čak je ima i istu takvu u servisu, pa je i zamijenia.. Nakon paljena, opet sve moguće kombinacije, no opet ništa..
E sad je bilo glupo resetirat pass, kad nam je taj lik da pass, pa mi ga prika nakon skoro ure vrimena zajebancije, opet zove..
Prika:" Oprostite, opet zovemo iz servisa.. Ma zanima nas kako ste vi napisali "velkom".. Da li sa duplim W, il običnim, ili...?"
Lik:" Ma šta duplo v?"
Prika:" Pa za password 'velkom'.. Nismo uspili upisat password.."
Lik: " Ma koje duplo v, šifra ti je velk'om"
Prika: "Veliko M??"
Lik: "Da, velk'o slovo M"
Prika: "aaa..... Fala, nastavit ćemo sa radom.."
Daljni komentar je suvišan..