Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 13 posts ]
Author Message
 Post subject: Android Apps
PostPosted: 09.03.2012. 19:10 
It's been a while since I've had any human contact...

General Android Apps talk, preporuke, komentari, popusti...

Uz standardne aplikacije (Gmail, Maps, Talk, YouTube...) i one koje je TeKom ugurao gore dodatno sam piknuo sljedeće stvari:

Igre:
  • Angry Birds - a moraš probati... *green*
  • Fruit Ninja - ok igra
  • Cut the Rope - zanimljiva mozgalica [$0.97 - prvi purchase na phoneu, tek tolko da sprobam]
  • Osmos HD - jako cool [$0.49 **]
  • Where's My Water - zanimljiva mozgalica [$0.25 **]
  • Clouds & Sheep - solidna
  • World of Goo - da, to je ona s pc-a od prije par godina [$0.49 **]

Ostale meni važne aplikacije:
  • PowerAMP - odličan mi music player za kojeg mi nije bilo žao pljunuti za najveću online transakciju do sad *razz* [$5.19]
  • ES File Explorer - jako cool free aplikacija, ujedno sadrži i preglednik slika/videa kojeg koristim
  • Evernote - zabilješke, već sam pisao o ovoj app - PC + Laptop + Smartphone + Sync = WIN
  • Dolphin Browser HD - super browser, FF za Android ima loše ocjene pa nisam ni probao, Operu sam imao al nije baš nešto, Chrome nema za pre-ICS... al ovaj mi je odličan, ne tražim dalje
  • Business Calendar - super mi je radi widgeta gdje na home screenu imam evente s google calendara, konfigurabilno i naravno daleko bolje od default calendar aplikacije [$0.49 **]
  • Authenticator - za 2-step verification
  • Zaba m-token - umjesto klasičnog "fizičkog" tokena (prijava u e-banking)
  • m-zaba - m-banking

Ostalo:
  • TeamViewer - radi puno bolje nego sam očekivao
  • RealCalc - malo "jača" kalkulačka od defaultne
  • Easy Task Killer - za killati, malko RAMa mi fali ponekad...
  • QR Droid - za QR stuff
  • Google Sky Map - I love space...
  • Funny Facts Free - lude činjenice za ubiti vrijeme (ludi zakoni, rekordi, itd, itd...)
  • HAK - stanje na cestama, graničnim prijelazima, cijene goriva i slično... ne koristim baš (pošto nemam auto) al zgodna aplikacija
  • Adobe Reader - pdf...
  • SoundHound - prepoznavanje pjesmama na temelju zvuka (npr. s radia), moš' mu pjevat, hummat... (talent mi je 0 al čak sam uspio natjerat da prepozna jednu pjesmu samo preko mog pjevušenja, mislim da je bila neka od M. Jacksona *green* )
  • Antena - prikazuje DVB-T odašiljače u blizini (mislim da 100 km)
  • Gmote - povezuje se s compom tak da možeš upravljat mišem (ekran mobitela ti služi kao touchpad)

** Pred par dana kad je google ujedinio market, books, music i movies sad je Google Play stavljeno je ponešto zgodnih aplikacija na popust (4 od gore navedenih sam kupio baš onda) a inače su nešto skuplje pa ako neko hoće kupit nek navrati, mislim da su još neke po istoj cijeni...

Preporuke su dobrodošle :)

Profile  

Post subject: Re: Android Apps
PostPosted: 09.03.2012. 19:35 
Repetitive strain injury anyone?

Highscores: 4
Od igara kojih iman preporučjem:
Ant Smasher - gazite mrave i ostale kukce prstima ;) Simpa..
aTilt 3D - kuglicu triba ubacit u pravu rupu, a vi samo kontrolirate mobitel (njegov senzor) za micanje kugle lijevo-desno-gore-dolje
Sudoku - volin ove brojke ;)
Chess - al samo za u dvoje
Mouse Trap- Jako zarazna logička igra!!
Doodle Jump (plaća se) - legendarni remake Icy Towera.. Najbolja ;)
Grand Prix Story - nešto kao manager autosporta - Simpa..
STEAM - zna se ;)

Aplikacije sljedeće:
TeamViewer, Opera Mini, Sygic GPS, AVG antivirus, Andorid Croatia, ElectroDroid (simpa aplikacija za elektorničare!!), Wifi Manager, Where's my Droid (pronalazi vaš mobitel, sa drugog smartphonea, samo mu triba biti GPS on!).. a ostale su defualtne (YT, Music&Video player, Gmail i sl.)

Profile  

PostPosted: 09.03.2012. 20:27 
The Headshotter

Od igara definitivno Tank hero, otalo, ne zanima me previše :)
Inače Sudoku je vrlo dobar, imao ga, kao i tilt 3d koji vrlo brzo postane poprilično dosadan i nezanimljiv.

Profile  

PostPosted: 09.03.2012. 20:42 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
IGRE

GTA III - originalni GTA III ali prilagođen za touchscreen, ima sve misije i mogućnosti kao PC verzija, najbolje potrošenih 700MB na mobu :D
Angry Birds - must have iako mi nije najdraža igra za Android
Snake '97 - old school zmija sa starih Nokija, super mi je
Cut and Slice - treba rezati nekakve oblike na što (površinski) sličnije dijelove, dosta teško
Ceramic Destroyer - Treba uništavati nekakve slike sa bombama, zanimljivo
3D Bownling - kuglanje, neloše izgleda, ima za 2 igrača
Fat Ball Lite - najsličnija igra HaxBallu koju sam našao za Android :)
Pinball Arcade - fliper koji dobro izgleda, brings back good memories *green*
2 Player Flags - pogađanje zastava za 2 igrača, igra u kojoj uvijek pobjeđujem :)
Tip-Off - nešto kao Online Basketball, gađanje koša, prezarazno, trenutno najbolja igra koju igram
GunBros - pucačina iz ptičje perspektive, jako dobar multiplayer dio
Osmos HD - Igram igra koju igram samo dok sam u tišini radi opuštajuće mjuze, dobar koncepti i realizacija istog
Guitar Hero WoR - svi znate kaj je Guitar Hero :)
Worms - objašnjenje je suvišno
Minecraft Pocket Edition - znam, nisam normalan ali za duga putovanja vlakom čuda napravim :D
Parking Frenzy - ne znam zakaj mi je instalirana, bezveze igra.

APLIKACIJE

MoneyDroid Pro - za bolju evidenciju troškova, jako korisna aplikacija
Bonbon Info - brza i lagana provjera paketa i računa, domaći autor
T-Android PRO - pošto se ubrzo selim na Tmobile pretplatu skinuo sam unaprijed *green*
Class Buddy Pro - pregled svih predavanja/kolokvija/ispita, bolje nego u kalendaru
HZNet - pregled voznog reda HŽ-a, kašnjenja i stanice - neprocjenjiva aplikacija ako putujete vlakom
Trambus - vozni red tramvaja i buseva u ZG-u, za mene "dotepenca" savršena aplikacija :)
Flashlight - pošto sam opet na šugavom stock ROM-u moram imati zasebnu aplikaciju za to
ES File Explorer - za prčkanje po rootu i sistemskim datotekama, ne mogu bez nje
Speed Test - testiranje brzine internetske veze u kafićima i hotspotovima
TeamSpeak 3 - *embarased* znam, ovisnik... ali rijetko koristim *green*
Google Goggles - QR čitač + "prepoznavatelj" objekata koje slikam
xica - evidencija stanja na iksici, trenutno ne radi jer su sjebali server no inače vrlo korisna aplikacija

Dolphin Browser - stock browser je katastrofa, ovaj je zakon
XFMobile - xFire mobile, dobro radi
Viber - besplatno slanje poruka i pozivi, fora za neke ljude s kojima se često čujem
Skype - palim ga svake prijestupne, inače brza i kvalitetna aplikacija
Foursquare - geolokacijski servis, kad god se "check-in-am" dobijem bodova, svojevrsna igra
SoundHound - prepoznaje mjuzu koja svira, dobro radi
Sketcher PRO - aplikacija za proceduralno crtanje, jednostavna ali funkcionalna
Battery Disc - prikazuje stanje baterije, temperaturu, napon, struju, runtime i tako + ima zgodan widget
Pro HDR Camera - za slikanje HDR slika, vrlo dobro radi svoj posao samo treba biti mirna ruka
Endomondo - tracker dok vozim bic, pamti rute i brzinu, sad kad je toplije koristit ću ga češće
WiFiKill - ultimativna aplikacija, pomoću ARP rejecta blokiram ostalima na WiFiju da idu na net, na hotspotovima to znači da imam full brzinu dok ostali ne mogu na net... koristim samo u slučajevima dok mi hitno treba net a hotspot je prenatrpan razno raznim iGay smećima
AdFree - miče reklame iz aplikacija, bez te aplikacije ne mogu živjeti
AndroiZip - zip manager, stvara i ekstraktira datoteke jako brzo

Ne mjenjam niti instaliram često aplikacije tako da je ovo dosta statična lista.

Od ostalih stvari vezanih uz mob - koristim Samsung Galaxy S II sa Andryx Ice Cream Sandwich custom ROM-om, dual core proc je clockan na 1,6 GHz i radi izuzetno brzo. Baterija bez problema traje dan i pol dok jedini minus je "samo" 12 gigabajta memorije za multimediju. Ne ću se dalje preseravat pa pisati ostale specifikacije *green*

Profile  

PostPosted: 22.03.2012. 12:52 

Samo quick info, još danas i sutra vam za Box.net traje promocija, ako se u tome razdoblju logirate na vaš account preko Android aplikacije dobivate free upgrade na 50 GB storage prostora. Prednosti i mane Box.net-a nebi sad nabrajao, ali recimo samo da on (koliko ja znam) nema sync na free accountima kao recimo DBX i da je za free acc file size limit 100MB, ali može dobro poslužiti kao usputni storage. Ostale stvari si možete pogledati na njihovim stranicama.
Enivej, ko voli nek izvoli, samo prenosim zgodnu informaciju :)

Profile  

PostPosted: 24.03.2012. 22:20 
Vojnik

Ninja chiken zakon igrica *green*

It is well known that God is a F1 fan, and he built a race track in heaven, so he chose the best driver for his team... Godspeed - Ayrton Senna

Image

Profile  

PostPosted: 02.05.2012. 16:43 
Sleep is for sissies.

ttco wrote:
[*]Gmote - povezuje se s compom tak da možeš upravljat mišem (ekran mobitela ti služi kao touchpad)[/list]

Kod mene mogu samo otvarati foldere slike itd. Kako to? I jel zna neko neki dobar besplatni video player?
?

Profile  

PostPosted: 02.05.2012. 21:19 

Na compu naravno moraš imat instaliran gmote server, a na mobitelu moraš uključiti wlan, i biti spojen na istu lokalnu mrežu na koju je spojen i comp kojim želiš upravljati. Kad su na istoj lokalnoj mreži vjerojatno će android app pronaći serversku aplikaciju (na compu, naravno nju upali prije nego aplikaciju na mobitelu). Ako ne pronađe onda možeš ručno upisati IP adresu računala (moš ju pronać u postavkama mreže ili preko ipconfig u command promptu al to već znaš). Vjerojatno je isto i za pregledavanje foldera, nisam provjeravao, pa pretpostavljam da to sve imaš... To si onda odradio ili?
Nakon što su ispravno "spojene" u android aplikaciji samo ideš na menu tipku (na mobu) i imaš opciju "touchpad". Imaš zgodna i detaljnija objašnjenja na Gmote FAQ-u, sa objašnjenjem hrpice dodatnih funkcionalnosti Gmote-a.

Od video playera ne koristim ništa posebno jer na mobitelu ionako ne gledam video, već evenutalno napravim quick review snimljenoga, a za to mi je dosta recimo player od ES File Explorer-a (primarna funkcija mu je, naravno, file explorer, no ima sasvim solidne preglednike slika i videa - za moje potrebe)

Profile  

PostPosted: 03.05.2012. 14:42 
Sleep is for sissies.

Na kraju sam sam skužio *green* Nisam se baš još skroz upozna s mobitelom. Hvala!

Profile  

PostPosted: 04.08.2012. 01:26 

Ljudi, u pitanju je igra za mobilne uređaje. Holy shit.

Napokon da iskoristim svoju mrcinu kako spada :D

Profile  

PostPosted: 28.09.2012. 10:30 

Pozdrav dragi androidaši. Ako itko ima iskustva sa tipom aplikacije koja mi treba prosil bi nek napiše.
Dakle trebam aplikaciju koja mora imati funkcionalnost kreiranja zvučnih profila i kreiranje automatski "okidanih" rasporeda njihova uključivanja. Na primjer, "Work" profil koji ima vibru i isključene tonove, a koji je automatski aktiviran od 9-17h (samo ponedjeljak - petak!), "Normal" profil sa uključenim tonovima koji je aktivan ostatak vremena... Dakle minimalno 2 profila su nužna, ostali dobrodošli.
Zasad sam na brzinu probao AudioManager, koji izgleda sasvim ok, ali za "Schedule" opciju treba kupiti full verziju. Nije to uopće problem, platio bih tih par dolara, samo reko da prije istražim kod poznanika ako tko ima iskustva sa nekim drugim aplikacijama koje su možda bolje... ;))

Profile  

PostPosted: 28.09.2012. 17:49 

Ja znam samo da moj custom ROM ima implementiranu tu mogućnost u sam OS tako da ne trebam nikakve aplikacije u vezi toga. Također i na stock ROM-u postoji tako nešto, zar nema toga na tvom S+?

Profile  

PostPosted: 28.09.2012. 21:27 

Mario92 wrote:
zar nema toga na tvom S+?

Koliko sam ja tražio nema... Gdje je to u tvojim menijima, da potražim? Gledao sam u settings, na sound (pa i ostalo), ne vidim ništa. Ima tamo za uključiti/isključiti "silent" mode, ali ne vidim nigdje opciju za schedule...

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 13 posts ]