Eo kako sam popravio:
Iskljucio sve dvd i hdd drajvove i umetno samo taj.....jumperi su bili na 1 i 2 pinu.....komp stane kod ocitavanja HDDa
stavio jumpere na 7 i 8 pin, isto
ista stvar i sa 5 i 6 pinovima, stane kod ucitavanja WD 2500JS blahblah....
Stavio jumpere na 3 i 4 pin, i uopce ne ucita ime Hdda nego ga ocita kao secondary hard drive....ucitava nekih 30tak sekundi i ispise: secondary hard drive failure press f1 to resume..pritisko ja f1, i nista, pritisnem 2 i udje mi u bios....tad namjestim prvi boot device na dvd, pa secondary na hdd..iskljucim komp, umetnem dvd drajv, u njega win xp, ukljucim..udjem u OS setup,sav veseo, kad ono nemoze: no hard drives found....umalo poceo plakat, vec izivciran jer je bilo oko 15 do 1, povadim sata i onaj 4 pinski konektor iz hdda, pa ponovo stavim, kad ono......DRAJVOVI SU OCITANI DOK TREPNES OKOM...
prvo sam deleto sve particije, pa onda formatiro cjeli hard.....
zatim stavio i onaj mali hdd od 80gig, booto sistem s njim, opt formatiro HDD i evo sad skidam na njega ponovo kolekciju dokumentarnih filmova

)
HVALA SVIMA!!

EDIT:
evo da vam nebude dosadno, jos jedno pitanje:
do prije tjedan dana imao sam ati radeon 4350 512 mb ddr2 64 bitna......
prosli vikend kupio sam ati radeon hd 3870, grafa za koju kazu da pokrece shift na medium do high..naravno imo sam velika ocekivanja, i naravno ocekivo sam da ce TM ic glatko sa svim postavkama na maxu..
Lijepo sam umetno grafu, prikopco onaj 6 pinski konektor za napajanje instaliro drajvere za nju i sve to....
ALI.....tm mi ide u 30-40 fpsa na:
1024 768
2 aa
8 af
details max
shadows medium
PC specs:
3.0 ghz single core intel processor
2 GIG DDR 400 RAM
SAPPHIRE ATI RADEON HD 3870 512 mb GDDR4 256 bitna
Shift je bio neigriv sa 4-8 pfsa sa svim posavkama na minimum...
Pva teorija je bila da mi procesor i ram sakaju, sto i je, ali opet sam na istim postavkama sa 4350 tm iso sa 30tak fpsa...
e sad, zbog problema sa HDDom moro sam ubacit ata disk, koji treba onaj 4 pinski konektor...i izvadio sam ga iz grafe i stavio u HDD...grafa je radila bez napajanja tad...
nisma ni planiro palit igre dok nesredim sve sa hardom...ali, na moje cudjenje, slucajno sam uso u TMNF sinoc, i vidio da grafa vrti sve na istim postavkama kao i sa napajojnim kablom umetnutim, na 40tak fpsa..dal je to moguce i zasto??
Moja teorija je da mi je napojni kabel za grafu sprzen, tocnije grafa koju je napajao dosad sprzila se onda kad mi je PC explodiro.....da li da probam kupit to kablo, koliko kosta???? i da li bi razlog zbog tako niskih performansi dosta jake grafe mogao biti u necem drugom???