Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 2   [ 26 posts ]
Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Hard Drive problem...
PostPosted: 14.02.2011. 23:59 
Beba

Posto sam ovo postavio na vec par foruma za tech PC support, mrsko mi je bilo prevodit vam opt to na hrv, pa evo vam u eng verziji..

So heres the deal...Few days ago i formatted my hard drive, and created 2 partitions on it, one for the OS and the other one for games..after installing the OS, a new partition called system reserved space was created....yesterday, i made a new OS on an empty partition (the one that was supposed to be for games), and ive deleted system reservd space partition also...
after installing the OS, there was an error doing boot, wich stated... error while loading OS...
I restarted my pc, and my pc just stuck at bios reading the Hard Disk..
The hard disk is WD caviar 250GB, and now im running on my old 80GB ATA HDD..-.-
What could be the problem with the HDD just stucking at bios???
I can hear it runing, could it be dead, or unreadable or sumthing like that..and can i repair it somehow??
Znaci, kad mi je taj HDD umetnut, samo udje u bios, i ocitava drajvove.....nemoze uc ni u setup ni u boot options ni nista..jednostavno se zamrzne kod ocitavanja tog drajva...
trenutno sam na zamjenskom HDDu na kojem nemam nista zivo, sve trebam skidat, a i net mi je u ku*cu..ali eto bar sam naso dobri stari TM Nations eswc pa to igram :)
Inace, svaki prijedlog bi dobro dosao, jer mi se neda trosit pare na novi HDD -.-

Profile  

Post subject: Re: Hard Drive problem...
PostPosted: 15.02.2011. 00:33 
It's been a while since I've had any human contact...

Try 1: Digni sustav s CD-a, uđi u recovery console, odaberi instalaciju winsa koju želiš popraviti i ukucaj fixmbr (pod pretpostavkom da je bio xp)
Za novije OSe potraži malo po netu kak popraviti master boot table/record...

I zašto bi pobogu brisao system reserved space? Kolko jasnije može pisati da ne diraj? :)

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 00:35 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
Maybe you damaged your mbr sector?

I think you should view this link:
http://pcsupport.about.com/od/termsf/p/fixmbr.htm

I could help you but I don't bet it will ;)

Cheers!

EDIT: Damn, the bot answered before me! (cool)

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 00:42 
I should have „Forum Posting“ on my CV

Highscores: 4
koji si OS stavlja? Pretosptavljan WIN7 na prvoj particiji, a šta si stavija na drugoj? Jesi to tija dual boot imat il?
Di ti točno smrzne komp? Prilikom bootanja il odmah na početku paljenja kompa, pa ne možeš ni u BIOS?
Kao šta kaže TTCO opet bootaj sa DVDa OS, i provaj iz recovery console popravit boot sektore, il opet sve napravi ispočetka tako da obrišeš i formatiraš obe particije..
Isto tako nije preporučeno radit dual boot istog OSa a da prvo instaliraš noviju verziju tog OSa, tj. prvo si mora napravit instalaciju XPa( ako si mislija njega instalirat na onu drugu particiju), pa nakon toga sljedeće OSove (Vista i/ili Win7 )

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 00:43 
Beba

a kako da to napravim kada nemogu uopce uci u windows kada mi je umetnut taj hard....znaci trenutno sam na HARDU 1, na kojem mi je dignut sustav..sve super radi..akda umetnem i taj hard, bios zastane na citanju tog novog drajva..nemogu uc ni u setup ni u boot options ni nista..:/

EDIT: da, na jednoj particiji je bio win 7, a prilikom instaliravanja xpa na drugoj particiji (da, dual boot sam htio) ispisala mi se ta greska...restarto sam komp i udje u bios, pise sve procesor, ram i ti podatci..i onda mi pocne ocitavat drajvove, ocita mi trenutni taj drajv na kojem mi je sad OS, ocita DVD rw dravj, i kad pocne ocitavat taj hdd samo se zamrzne......ja radit stza hocu ali nista..pustio sma ga sinoc da se preko noci ucitava ali nista..na istom je ostalo

Last edited by DarkBlazer on 15.02.2011. 00:47, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 00:46 

koji setup ne možeš uć? Setup OS-a il setup BIOSa?

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 00:51 
Beba

da, kada je umetnut taj hdd u setup biosa nemogu uc

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 00:56 

Jel ti bloka komp kad ga spojiš skupa sa ovim diskom od 80GB? Ako nije onda ga podesi kao secundary master, te ga iz windowsa provaj formatirat i napravit mu chkdsk.. Jel to SATA disk? Prvoj zaminit i SATA kabel također, iako su male šanse za to , no ima san i takvih slučajeva..

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 00:59 
Beba

Da, bloka i kad ga stavim samog i kad ga stavim sa ovim od 80...da sata je disk, i probo sam sa drugim kablom i nista....al zanimljivo je to sto on radi (cuje se vrtnja i osjete se vibracije u unutrasnjosti), i PC njega moze ocitat (WD CAVIAR SE 2500JS), ali na tom stane....i nece dalje....

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 01:52 
It's been a while since I've had any human contact...

Pa zašt bi ulazio u setup biosa kad je "bad" disk nutra? Uđi u bios kad je ispravan disk priključen, podesi da se prvo boota s DVD-a, stavi "bad" disk nutra i bootaj s DVD-a.. za to ti ne treba nikakva interakcija s pokvarenim diskom. Onda nutra uđeš u recovery console (u sustavu dignutom s DVD-a) i od tamo probaš popravit MBR. Za Win7 kad ga digneš s DVD-a:

Čak ima i sličice...

A u slučaju da sustav ne mrda dalje od POST-a (Power-On Self-Test), tj. generalne provjere ispravnosti komponenti (u tvom slučaju problem bi bio s diskom) onda jbg... Neki veći "kvar"

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 10:01 

znači upravo ovo šta ti kaže TTCO! Samo ja ne bi stavija DVD od OS-a, već bi stavija Hirens Boot ( najnovija verzija 13.1 http://www.hirensbootcd.org/download/ te http://www.hiren.info/pages/bootcd ) , pa bootaš taj DVD.. Kad ti ga očita, odeš u "DOS Programs", pa u "Hard Disk Tools", pa "More" i tu nađi "Western Digital Data Lifeguard Tools".. Pokreni ga, prati setup korake ( ostaviš sve pod Auto te US tipkovnicu ionako ti nećeš koristit sva slova, osim koju brojku).. Sačekaj sve dok se to za koji sekund učita , pa kad dođeš do opcije da biraš šta da napravi izaberi drugu opciju pritiskom na broj "2" di je "WD Diagnostic".. u tom programu napravi test diska ( valjda znaš engleski pa ćeš sam skužit šta tribaš napravit)..
Napravi test pa vidi šta će ti izbacit..

Isto tako na samom glavnom meniju Hirens Boota, izaberi "Old DOS Programs by DLC" , zatim "Hard Disk Tools" te na kraju "HDD Regenerator 2011".. Opet pusti da on sve sam neštu učita, te će ti na kraju doći do opcije da biraš disk.. Ako imaš samo njega spojenog onda će ti bit samo jedna opcija da izaberš, a ako imaš spojena oba diska, onda ćeš izabrat taj svoj disk od 250 GB, pritiskom na odgovarajući broj "1" ili "2".. Zatim odaberi da "Scan and Repair" opciju i pokreni da krene skeniranje...

Vidi šta će ti reći ova testiranja, ukoliko ne nađu ništa , onda je disk ispravan ( u 90% sigurnosti), pa ne sumnjam da bi ti mora stvarat probleme u smrzavanju prilikom POSTa..

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 14:59 
Beba

postavio sam boot sequence na dc dvd, pa floppy pa hdd...nista..opt isto..eo vam video pa skinite i pogledajte http://www.2shared.com/video/DNlC4A1T/Video-0014.html

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 16:20 

jesi pokušava stavit da je disk Primary Master?

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 22:44 
Beba

how? ^^

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 23:22 

pa pozicioniranjem jumpera na stražnjoj strani diska!
U većini slučajeva bude da moraš jumper stavit na krajnji lijevi dio, no ne mora značiti.. Malo pogledaj naljepnicu na disku, uglavnom ti bude nacrtano shema tih konketora i piše di je Master, Slave, Cable Select..

Image

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 23:38 

Čudno kako ti ne piše da je to SATA disk pri bootanju.. Tribalo bi ti pisat nešto kao "Auzo detceting SATAII 1...IDE Hard Disk" , a nakon toga "SATAII : ime diska i njegova oznaka bez IDEa u nazivu"..

I nije mi jasno kako ga deklarira kao Secundary Master ako je on samo spojen..

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 23:45 
Beba

nene tad je bio spojen i onaj od 80gig samo sto tog od 250 prvog ocitava ....:/ probat cu to sa jumperima

Profile  

PostPosted: 15.02.2011. 23:47 

Isključi taj od 80 GB te isključi sve DVD uređaje, pa samo ostavi toga od 250GB, pa onda provaj uć u BIOS

Profile  

PostPosted: 16.02.2011. 01:54 
Beba

POPRAVLJENO...CYREX PUNO HVALA, AKO TE IKAD VIDIM CASTIM TE PIVOM!!!
DETALJE CU OBJASNIT SUTRA UJUTRU, SAD ODO SPAVAT JER ZA 6 SATI IMAM TEST IZ FIZIKE...-.-

Profile  

PostPosted: 16.02.2011. 19:45 
Beba

Eo kako sam popravio:
Iskljucio sve dvd i hdd drajvove i umetno samo taj.....jumperi su bili na 1 i 2 pinu.....komp stane kod ocitavanja HDDa
stavio jumpere na 7 i 8 pin, isto
ista stvar i sa 5 i 6 pinovima, stane kod ucitavanja WD 2500JS blahblah....
Stavio jumpere na 3 i 4 pin, i uopce ne ucita ime Hdda nego ga ocita kao secondary hard drive....ucitava nekih 30tak sekundi i ispise: secondary hard drive failure press f1 to resume..pritisko ja f1, i nista, pritisnem 2 i udje mi u bios....tad namjestim prvi boot device na dvd, pa secondary na hdd..iskljucim komp, umetnem dvd drajv, u njega win xp, ukljucim..udjem u OS setup,sav veseo, kad ono nemoze: no hard drives found....umalo poceo plakat, vec izivciran jer je bilo oko 15 do 1, povadim sata i onaj 4 pinski konektor iz hdda, pa ponovo stavim, kad ono......DRAJVOVI SU OCITANI DOK TREPNES OKOM...
prvo sam deleto sve particije, pa onda formatiro cjeli hard.....
zatim stavio i onaj mali hdd od 80gig, booto sistem s njim, opt formatiro HDD i evo sad skidam na njega ponovo kolekciju dokumentarnih filmova :))
HVALA SVIMA!! :)

EDIT:
evo da vam nebude dosadno, jos jedno pitanje:
do prije tjedan dana imao sam ati radeon 4350 512 mb ddr2 64 bitna......
prosli vikend kupio sam ati radeon hd 3870, grafa za koju kazu da pokrece shift na medium do high..naravno imo sam velika ocekivanja, i naravno ocekivo sam da ce TM ic glatko sa svim postavkama na maxu..
Lijepo sam umetno grafu, prikopco onaj 6 pinski konektor za napajanje instaliro drajvere za nju i sve to....
ALI.....tm mi ide u 30-40 fpsa na:
1024 768
2 aa
8 af
details max
shadows medium

PC specs:
3.0 ghz single core intel processor
2 GIG DDR 400 RAM
SAPPHIRE ATI RADEON HD 3870 512 mb GDDR4 256 bitna

Shift je bio neigriv sa 4-8 pfsa sa svim posavkama na minimum...

Pva teorija je bila da mi procesor i ram sakaju, sto i je, ali opet sam na istim postavkama sa 4350 tm iso sa 30tak fpsa...

e sad, zbog problema sa HDDom moro sam ubacit ata disk, koji treba onaj 4 pinski konektor...i izvadio sam ga iz grafe i stavio u HDD...grafa je radila bez napajanja tad...
nisma ni planiro palit igre dok nesredim sve sa hardom...ali, na moje cudjenje, slucajno sam uso u TMNF sinoc, i vidio da grafa vrti sve na istim postavkama kao i sa napajojnim kablom umetnutim, na 40tak fpsa..dal je to moguce i zasto??
Moja teorija je da mi je napojni kabel za grafu sprzen, tocnije grafa koju je napajao dosad sprzila se onda kad mi je PC explodiro.....da li da probam kupit to kablo, koliko kosta???? i da li bi razlog zbog tako niskih performansi dosta jake grafe mogao biti u necem drugom???

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 2   [ 26 posts ]
Go to page 1, 2  Next