Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 16 posts ]
Author Message
 Post subject: Glazba
PostPosted: 06.05.2010. 21:13 
It's been a while since I've had any human contact...

Nisam siguran dal ja jako kasnim, ali tek sam neki dan upoznao jedan internetski servis gdje se glazba može slušati potpuno besplatno. Iako znam da nemaju svi flat, i da je kvalitetnije i bolje slušati glazbu s svog compa/diska, ovo mi je genijalna stvar za pronalaženje novih pjesama i/ili izvođača. Ograničenje je da se glazba s tog servisa ne smije/može skidati, nego samo slušati, al to nije problem za snalažljivije :)

Sučelje je (po meni) odlično posloženo, sa upotrebom modernih tehnologija web razvoja tak da se stranica praktički ne refresha, a registracija (besplatna) pruža mnogo dodatnih opcija (playliste, favorite pjesme, favorite izvođače...). Oglasi s desne strane uopće ne smetaju, a za njihovo uklanjanje (i neke specijalne opcije) plaća se 3$/mj., ali to za sve glavne funkcije nema potrebe raditi. Između ostalog ima i top lista popularnih pjesama, pa onda ponuda sličnih izvođača onom odabranom (čije pjesme opet možete sortirati po popularnosti tako da su najbolje pjesme odmah pri vrhu), i još dosta zgodnih opcija...

Tu je i tzv. Radio koji prema odabranom žanru izbacuje pjesme za slušanje za koje možete kliknuti mali happy smajlić ako vam se svidio odabir ili mali "tužni" smajlić ako vam pjesma nije po volji pa će u sljedećem odabiru predložiti nešto malo drugačije...

Još jedna zgodna opcija je dodavanje "prijatelja" čije playliste onda možete vidjeti i preslušavati pa imate još jednu šansu za pronaći neku dobru novu (ili staru) pjesmu :)

Ako sumnjate dal je ovo sve legalno, mogu reći da stvarno jest. Sklopili su ugovor s mnogim izdavačkim kućama tak da problema oko toga nema.

Eto, servis se zove Grooveshark, pa ako ste zainteresirani probajte :)
Ponavljam, vjerojatno neki znaju za ovo, ali vjerojatno će nekima biti novo i korisno, pa uživajte :)
(i da, ovo sam vidio u BUG-u ako nekog zanima...)

------------

EDIT:
Danas malo tražio i našao izuzetno jednostavan (i učinkovit) način za skidanje pjesama koje slušate na Groovesharku. Skinite i instalirajte program Orbit downloader, on će "instalirati" add-on za browser (mislim da ima za IE, FF, Opera, ostale nisam siguran). Ja ga koristim na FF-u, dakle to provjereno radi. Nakon toga će se pokraj address bara pojavit "ikona" Orbit downloadera, i kad pokrenete slušanje (streaming) pjesme sa groovesharka, on će automatski prepoznati taj streaming i klikom na njegovu ikonu možete pokrenuti skidanje slušane pjesme *cheers*
Inače, tak možete skidat i YT filmiće, vjerojatno i mnogo drugih stvari, al nisam detaljnije proučavao jer - mi ne treba :)

Happy listening :)

Profile  

Post subject: Re: Glazba
PostPosted: 06.05.2010. 21:40 
Repetitive strain injury anyone?

Highscores: 4
jebiga triba BUG i pročitat :D :D

Profile  

PostPosted: 06.05.2010. 22:04 
Remember to call work and ask for more sick leave

hehe, nije fora sajreks, pa prizno je... ja sam već neko vrijeme tamo al nisam baš aktivan.
last.fm mi je bio puno bolji za otkrivanje izvođača al kad su pederi prešli na plaćanje nisam više ni tamo...
koji ti je nick tetak, da vidim kak funkcionira to kad imaš nekog... tamo... na listi... ko frenda... il kaj već... lol

Profile  

PostPosted: 06.05.2010. 23:07 
Repetitive strain injury anyone?

Highscores: 4
pa ne rugam se.. Kažen da je potrebno i PROČITAT nešto da naučiš novo.. da ga je samo prolista ne bi zna ovo, a ni mi ostali :D :D

Profile  

PostPosted: 07.05.2010. 01:47 

@Cyrex - pa kad vidim neki zanimljiv naslov onda i pročitam (a takvih je malo), a ovo sam sve ja sam sročio tak da ne nemogu tužiti :D

@Sida - Last.fm sam i ja probao al kolko se sjećam tam se ne mogu slušat cijele pjesme, a to je velik nedostatak (ispravi me ako griješim). A osim toga, Grooveshark me oduševio i tehničkom izvedbom (eh da... neću sad detalje jer bi opet pisao litanije :D)
Gore sam i napomenuo da mi ovo služi kao super izvor novih pjesama, jer sam dosta lijen po tome pitanju i obično si složim playlistu od 50-100 pjesama i onda po tome ružim nekoliko mjeseci... *embarased*
A za nick... pa sumnjam da buš od mene nekaj korisno našel, em što rijetko nađem nešt novo, em slušam sve i svašta... Nisam još našo čovjeka koji može slušat tolko različitih stilova glazbe i u skoro svakom naći nešto dobro, iako na Groovesharku ne idem u širinu, držim se zasad svojih favorita :) A osim toga tek sam počeo s korištenjem ovoga... Vjerojatno bum ja od tebe prije nekaj dobro pokupil... :)
Nick mi je hTTCO (ne daju username od 4 slova *sad* )
A mogo bi ti onda i svoj nick dati :)

Profile  

PostPosted: 07.05.2010. 10:58 

Da, last.fm je krep... al kad je startao nije bio.
Ono što je tamo odlično (barem je bilo kad si mogao actually nešto slušati) je što za svakog izvođača možeš vidjeti listu koje druge bandove osim tog najviše slušaju oni koji vole taj band što je puno bolji način za naći što tražiš od konekcija žanrom i sl.
Zapravo taj sistem fejla samo u nekim slučajevima... npr. tražiš poznati band, njegovi fanovi slušaju uglavnom poznate bandove a ne slične bandove... hehe

Ha, nisam ja glazbeni kritičar da mi objašnjavaš šta slušaš... slušam ja stvari koje niko živ ne bi, ljudi smo - različiti smo, to ujedno uništava onu tvoju da buš od mene nekaj pokupil :) Glavno da vidim ima li kakve vajde od tih frendšipa il šta su već jer nisam baš htio nekog nepoznatog dodat da vidim kak taj dio funkcionira. Sida79 je nick, jašta... it's implied :)

P.S. super mi je minimalizam u dizajnu sajta, al ima blesavih stvari (ko što rekoše u bugu)
P.S.2 nemrem te nać pod tim nickom iako ih ima dosta kad tražim pod *ttco* :)

Profile  

PostPosted: 07.05.2010. 15:11 

Kak nemreš naći, jedna kolegica me odma našla pod tim nickom... al evo ja sam tebe favoritizirao tak da odi samo na svoje "followere" (tak to zovu..) pa me tam nađeš... :)

Profile  

PostPosted: 07.05.2010. 15:39 

zanimljivo sad sam se logao i odmah sam te našao... go figure.

Profile  

PostPosted: 10.11.2010. 23:57 

Evo dodao sam u prvi post jednostavan način za skidanje pjesama sa opisanog servisa pa - uživajte :)
Inače to nije namijenjeno za ilegalno skidanje, već samo u testne svrhe!! (štogod to značilo) (wasntme)

Profile  

PostPosted: 11.11.2010. 01:31 
Sleep is for sissies.

Neogu nac ono za YT video stavit pa ako bi mogli stavit ovo...

ttco edit: Kod pisanja posta imaš gore YouTube gumb, a u tagove nutra staviš text poslije watch?v= a prije &feature=player_embedded (ako ovaj drugi dio postoji).. još jednom primjer s tvojim videom:
Code:
Link na video:
http://www.youtube.com/watch?v=SQugp4dMSF8
ili (isti video)
http://www.youtube.com/watch?v=SQugp4dMSF8&feature=player_embedded
Forum tags:
[youtube]SQugp4dMSF8[/youtube]

Btw sad vidim da je Mario otvorio temu za ovak nekaj pa tamo stavljajte, ovdje općenite rasprave o glazbi :)

Profile  

PostPosted: 17.02.2011. 21:41 

Reply to: klik @Mario: Ne postoji "prava glazba". Svako kreira glazbenu biblioteku prema svojem ukusu, tak da tvoja konstatacija prosvjetljenja i prelaska sa "sranja" na "pravu mužiku" ne stoji. Moje mišljenje. NHF. *green*

Profile  

PostPosted: 17.02.2011. 22:17 

Moje mišljenje je da bolje da sluša post rock nego Guettu... valjda... oboje su gej al je Guetta nekako više gej! Hm, doduše... teško je slušat post rock a ne bit wannabe opako kul jer post rock je po tome više pokret nego glazba jer su valjda prva 3 post rock banda definirala cijeli žanr i otada ništa nije dodano niti je moguće dodati jer je lako izaći iz tog specifičnog sounda. Sad, da li je htjet bit tolko kul da glazba pada u drugi plan više gej nego bit gej sam po sebi pa bit kul ZATO jer si gej... o tome bi se dalo raspravljat. NHF. *green*

^just kidding

Profile  

PostPosted: 17.02.2011. 23:08 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
Ups, ostao mi je upaljen flejm mod dok sam stavio pjesmu. :D Isključio sam ga.

Inače, nekako me nešto vuče prema post rocku, ne znam što. Čini mi se kao ogromni prijelaz sa mjuze koju trenutno slušam.

Profile  

PostPosted: 18.02.2011. 00:34 
Admiral

Highscores: 21
Što se tiče groovesharka dobra je stvar ali kad se sjetim prije 5-6 godina kada se pojavila Pandora; to je bila za koplje bolja stvar.
Već duže vrijeme važi samo za US and A sitizene pa ništa od toga sada ali eto, vrijedi se sjetiti pionira.
Tad sam valjda 4-5 sati dnevno slušao glazbu preko pomenutog čuda.

Profile  

PostPosted: 18.02.2011. 09:35 

Meh. Koliko se sjećam na Pandori tada nisi mogao plejat što si htio... a ako misliš na onaj discovery mode još neki sajtovi tog tipa ti imaju to. Meni je doduše samo last.fm ikad preporučio nešto na što nisam rolajzo... al, anyhow, postoje i workarounds za pristupit Pandori od bilo kud :)

Profile  

PostPosted: 18.02.2011. 14:15 

Prije 5-6 godina nisam imao ni DSL... praktički jedva da sam "znao" kaj je to Internet a kamoli da pokušavam naći neku mužiku/video na netu :)

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 16 posts ]