Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 9 posts ]
Author Message
 Post subject: Gamerski dnevnik by Lorenzo
PostPosted: 01.01.2011. 18:00 
The Headshotter

Dosta se već premišljam oko toga da i ja napravim svoj dnevnik igranja, ali sam se na kraju odlučio da ipak hoću. Iako je igra koju ja igram većini vjerojatno dosadna i nezanimljiva, ja mislim da je poprilično dobra. Vjerojatno svi znate o čemu je riječ.

Iako online Gran Turismo 5 igram već tri tjedna, danas je bilo posebno zanimljivo. Dovukao sam se do nekog Australskog servera na kojem su svi imali isti automobil - Lexus IS-F. Pošteno, jer se ne moram brinuti koliko tuđi auto ima konja. Kontrola proklizavanja, ASM i trkaća linija su bili defaultno isključeni pa sam tako i ostavio, jedino sam malo pojačao vrijednost ABS-a (sa 1 na 3 (najviše moguće je 10)). Gume su ostale standardne (Sports Hard). Iako sam mogao staviti trkaće, nisam htio jer su svi ostali imali Sports Hard gume pa bih ispao čiter. I tako, krenusmo mi (staza Nordscheifle, nas 10, 1 krug), a ovi se guraju pa guraju. Na kraju prve krivine sam bio zadnji. Odmah nakon par krivina njih nekoliko izlijeće u travu pa ih sve pretičem. Malo kasnije opet ja griješim pa se nalazim na predzadnjem mjestu sve do kraja kruga gdje pretičem ponovo njih nekoliko jer su se, pogađate, zabili u zaštitnu ogradu. Nastavljam dalje na 6. mjestu, ulazim na veliku ravnicu i na kraju ravnice opet ja griješim i padam na predzadnje mjesto gdje i ostajem. FAIL.
Sljedeća staza - Deep Forest, automobil Nissan Skyline R34 sa 600KS. Start - svi se guraju kao nenormalni, i nalazim se na 8. mjestu. Nakon dva kruga izbijam na prvo jer su se svi porazbijali u zidove. Međutim, ne predugo. Odmah nakon par krivina pretiče me njih nekoliko pa se nalazim na 4. mjestu. Padam na 6, pa na 8., da bi u zadnjem krugu izbio na prvo mjesto! Ne moram niti pričati koliko sam živaca izgubio na tome, ali trud se isplatio. Iako se strašno guraju, uspio sam im nekako umaći.
Igrati GT5 online sa isključenim TC-om i ASM-om je vraški teško, pogotovo ako ste još na joysticku i na sportskim gumama. Ali već se s malo navikavanja puno toga postiže. Još nakon toga je bilo par utrka ali nisam nešto posebno napravio zbog strahovitog guranja (još uvijek tražim jedan pošten server gdje se ljudi ne guraju kao životinje).

Profile  

Post subject: Re: Gamerski dnevnik by Lorenzo
PostPosted: 02.01.2011. 20:45 
The Headshotter

Danas nije bilo nešto posebno uzbudljivo. Više sam igrao offline nego online. Bilo kako bilo, kupio sam si jedan Nascar automobil (neki Fordov, ne znam napamet koji), platio ga 500,000 Cr i otišao voziti Nascar utrke, točnije njih 5. Prve četiri sam pobijedio, dok sam u zadnjoj završio posljednji zato jer su me AI auti izgurali sa staze. Bio sam bjesan ko ris pa sam odlučio da ću to sutra ispravit. Onda sam otišao u "European sports cars" ili tako nešto i dobio sve tri utrke. Od automobila sam dobio valjda koncept Audija R8 (Audi Le Mans Quattro '03) i još neki, ne sjećam se koji auto, Moja garaža sve malo po malo povećava novim i zanimljivim automobilima.

Što se onlinea tiče, nisam imao baš sreće. Upao sam na neki server gdje se upravo vozila staza Circuit De La Sharte 2005, bez šikana. Vidio sam da neki imaju jače aute (jedan tip je imao Peugeota 908 HDI FAP), ali nije mi se dalo tražit sljedeći server pa sam uzeo svoj 458 Italia koji je temeljito nadograđen novim ispušnim sustavom, pojačanim motorom, trkaćim gumama (Racing Hard), stabilizacijskim dodacima, i potpuno podesivim amortizerima. Utrku na kraju nisam ni dočekao - mnogi serveri su takvi. Onaj tko ih napravi samo ostavi stazu, a trku tko šljivi. Međutim, jedan lik je imao isto nadograđenog Nissana GT-R. Iako je na ravnini bio brži (mislim oko 10-tak km/h), tip uopće nije znao vozit (neki Portugalac). Čim dođe do prve krivine, odmah je u pijesku. I tako, nakon što sam vidio da od trke ništa, na Milsaneu (ne znam kako se točno piše xD) vozio sam cijelo vrijeme oko 140 km/h i čekao nekoga da ga udarim hehe. I tako, vidim iza sebe tog degena portugalca i ide ravno prema meni velikom brzinom. Ja se pravim lud i u zadnji čas mu se izmaknem, a ovaj odleti u zid. Onda je on ispred mene vozio 40-tak km/h i onda sam ga ja na kraju opalio i otišao sa servera.

Sutra se nadam da će biti malo zanimljivije :D

Profile  

PostPosted: 04.01.2011. 17:50 
The Headshotter

Jučer stvarno nisam stigao napisati bilo kakav review dana, ali zato ću danas dva da nadoknadim gubitak :D

Jučer je bilo fenomenalno. Dođem na nekakav talijanski server gdje su vozila dva talijana. Imali su i mikrofon pa sve što su pričali čuo sam na TV-u. Ja dođem, a oni viču nešto "Lorenzo, Lorenzo!!" i melju nešto na talijanskom a ja crkavam od smijeha. I tako, došla tkra. Maksimum je bio 512KS, ja sam uzeo Citroen by GT koji ima 508, a svi ostali trkaćeg Nissana GT-R (iako su tu negdje po snazi, trkaći auto je trkaći auto pa su bili i bolji). Startalo nas je 7, a svi smo imali iste gume (Racing Soft) s time da su svi elektronički stabilizatori bili isključeni, skup sa trkaćom crtom. Vozila se staza Trail Mountain Circuit i bilo je 5 krugova. Ja sam se cijelo vrijeme motao oko 3. mjesta (bilo je poprilično napeto), da bi se u zadnjem krugu ovaj ispred mene zabio u zid i ja ga pretekao, tako da sam završio na 2. mjestu. Odmah poslije toga, na zvučnicima čujem neko klepetanje i opet mene non stop zovu. Kad ono, vidi čuda - mene postavili za upravitelja tog servera. Nisam mogao vjerovati. Nakon toga, viču nešto "Monza Monza, Ferrari, Ferrari", a ja umirem od smijeha. Stavljam Monzu i svi smo vozili Ferrarije. Završio sam ovaj put treći, a sljedeću utrku (Deep Forest) opet treći. Ovi likovi očito ili nisu znali engleski, ili nisu htjeli govoriti engleski (ništa čudno za njih). Bilo kako bilo, izgubio sam dva sata na tom serveru i bilo je odlično.

Danas nisam radio ništa posebno, jer imam dosta posla. Odradio sam nekakav Rally Challange (ovaj extreme, koji traži 20. level) i započeo voziti Super GT utrke. Jednu sam završio, ostaju jš dvije.

Profile  

PostPosted: 05.01.2011. 22:49 
The Headshotter

Danas nisam ama baš ništa igrao, pa ću ispričati cijeli dan (TTCo je rekao da se može opisati bilo šta). Probudio se, a moji roditelji su već otišli u zagreb jer su imali nekakvog posla. Ja sam bio kod kuće do podne, a onda sa procesorom otišao kod prijatelja da vidim da li radi i da ga mogu prodat ako radi. Ispostavilo se da radi, pa sam se vratio kući postavit ga na Njuškalo. Poslije toga sam otišao kod babe na ručak i bio tamo do 9 navečer. Naime, dogovorio sam se sa dva prijatelja da se nađemo tamo kod babe u 3 popodne pa ćemo se učit administrirat Linux i radit u DOS-u. Tako je i bilo. Gotovo smo 5 sati smo radili na Ubuntu Linuxu i u DOS-u, da bi nam na kraju krepao disk! Nema veze, strašno smo se dobro zabavili. Još smo složili jedan komp i tata je kupio s našim novcima novu novcatu matičnu ploču. Riječ je o nekakvoj ASRockovoj MicroATX ploči sa socketom AM2+, ali podržava AM3 procesore i ima dva DDR2 i dva DDR3 utora. Koštala je 298kn, a ima dvije godine jamstva. Odlično! Sad samo još treba nać komponente koje ćemo u nju ugurati (podržava i šesterojezgrene Phenome II) i imamo odličan server! S time da smo se dogovorili, svatko od nas trojice daje isti iznos za Internet koji ćemo naručiti, tako da ću tamo imati flat i internet na svim onim kompjuterima. Kud ćeš bolje!

Profile  

PostPosted: 10.01.2011. 23:20 
The Headshotter

Nisam pisao nekoliko dana jer se nije nešto posebno izdogađalo. Imao sam neke druge obveze pa nisam previše igrao. Uglavnom, ovih dana sam se namjerio na A-spec, a ne na online igranje. Kupio sam si od pošteno zarađene love :D Peugeota 908 HDi FAP, i mogu reć da baš nisam zadovoljan. Automobil je na ravnini poprilično brz, ali me ubrzanje i nije baš previše oduševilo. Međutim, u krivinama je još i gore - na ulazu odličan, a na izlazu katastrofalan. Stalno nekog vraga taj stražnji kraj grebe i krene u nekakav kvazi drift, neovisno imao sva isključena ili uključena pomagala. Svašta. Međutim, nakon nekoliko neuspješnih utrka uspio sam shvatiti kako funkcionira, stavio mu turbo prvog stupnja (i dobio ravno 100KS više) da bi ubrzanje konačno bilo nekakvo normalno. Sad mi je sasvim solidan čak i na Nordscheifelu. I da, to je ono što volim kod GT-a. Kupiš jedan auto i najradije bi ga isprobao na svakoj stazi, a posebno na Nordscheifelu i La Sharteu. I tako unedogled, nikako ne može dosaditi. Iako su strašno skratili tu karijeru što mi se ne sviđa, i što guraju taj B-spec zbog tko zna kakvog razloga, igra i dalje ostaje pri "onom nečem" što ju razlikuje od bilo koje druge simulacije na bilo kojoj platformi.

Profile  

PostPosted: 30.01.2011. 21:59 
The Headshotter

Eh, malo sam se ulijenio i tjedan dana nisam pisao.

Protekli tjedan uopće nisam igrao online jer mi se - nije dalo. Ima vremena za to. Dogurao sam do 28 levela, i sad skupljam živaca da vozim te endurance utrke. Jest da volim dugo igrat, ali zbilja ne volim kružiti 60 puta jer znam da ću AI srediti već u prvom krugu. Da je to napeto do kraja ajde de, ali ovako mi se zbilja ne da. Međutim, ima vremena, GT imam jedva dva mjeseca, ne treba sve odmah biti sređeno. Kupio sam si nove aute (Ferrari Enzo, 430 Scuderia, Suzuki Cappuccino, Nissan 350 GT Sedan, Audi TT RS, Ford GT.....) i sada mi se brojka u garaži zaustavila na 112 automobila. Polako sređujem one sezonske događaje i dobivam XP-ove i ganjam levele. Uzeo sam svaki od kupljenih auta i malo ih provozao na nekim stazama da ih zapamtim, a i da naučim bolje ulaziti u krivine. Kad se naučim, onda tek idem na online da se ne sramotim.

Profile  

PostPosted: 04.02.2011. 00:07 
The Headshotter

Jučer sam uzeo svog metalnog imenjaka i prašio dva sata po Nordscheifelu. Majko mila, kako je ovo zarazno! U ta dva sata nisam prešao niti 15 krugova, ali sam se zabavio koliko dugo već nisam. Enzo je poprilično žilav i poletan, ali i težak za vožnju. Najviše me muči njegova širina. Da se nađem u poziciji za pretjecanje s drugim Enzom, gadno bi to završilo. Stvarno se vidi (a tako se i ponaša na cesti) da ima dva metra u širinu. To me najviše do sad i zezalo. Međutim, uskoro sam se naviknuo, i od početnih 6:59, dogurao sam do 6:55 s time da ide još debelo dolje.
Također sam se naviknuo na kabinu koja je nevjerojatna i nakon 30 minuta više nisam znao igrati na bilo kojoj drugoj kameri. Imat ću problema s ovime jer samo 200-tinjak automobila u GT5 ima kabinu, od njih 1031. Bit će veselo, ali ne sumnjam da ću se i na to naviknuti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Danas sam dobio još jednu 100% ispravnu matičnu. Asus M2V. Socket AM2, podržava dvojezgrene Athlone (najjači koji podržava je 6000+), ima jedan eSATA izlaz i punog je ATX formata (barem po dužini). Polako prelazim na sve novije komponente.

Profile  

PostPosted: 06.02.2011. 20:51 
The Headshotter

Zadnja dva dana vozim samo jednu stazu - Nordscheifle. Ovo nije zarazno, ovo je nevjerojatno zarazno. Kada sam isprobao jedan auto, morao sam i drugi, pa treći i tako u nedogled. Valjda sam sve skupa vozio više od 8 sati, ali nimalo mi nije žao. Barem sam upamtio stazu jer su se neke sitnice u odnosu na GT4 promjenile. Prvo sam vozio Enza, nakon njega sam uzeo 458 Italiu, poslije toga Alfu 8C, pa Golfa V, pa Alfu 147 i tako dalje unedogled. I sa svakim sam pokušavao odvoziti što sam bolje mogao, mada još sa svakim od njih mogu spustiti vrijeme za bar 3-4 sekunde. Sada sam se kompletno navikao na kabinu i više nema natrag. Ne mogu se zamislit da vozim s nekom drugom kamerom. U početku je nisam koristio jer mi se činilo da nemam dobar pregled na stazu, a sad se ne mogu zamislit da vozim na bilo čemu drugom osim kabine!

Moram još reći da sam konačno pronašao način da sav materijal s kazete prebacim na komp pa potom spržim na DVD. Imao sam nekih problema sa svojim combo uređajem ali sam uz pomoć potrebnih kabela sve uspio srediti. Kada se usavršim, očekujte još videa kao što je bio onaj s Alfom u GT4.

Profile  

PostPosted: 26.02.2011. 00:06 
The Headshotter

Ovih dana sam konačno malo prašio po B-specu pa sam dogurao do 63%. Također, dobio sam i neke trofeje pa tu sada stojim na 53%, a i još sam vozio specijalne evente koji su mi od svega oduzeli najviše vremena jer su najteži. I opet nisam sve napravio - ostaje mi Grand Tour. U njemu imam 2 zlata i 3 srebra, a cilj su sva zlata. Igrao sam i malo online a i došli su novi sezonski eventi pa sam tu pobrao puno love - bio sam na 11 i pol milijuna pa sam si kupio Ferrarija F10 da mogu biti konkurentan na online serverima jer ih ima dosta koji primaju samo taj bolid uz F2007. Kupio sam si još nešto automobila-krama tako da sad brojim 146 automobila u garaži. I da, prošli tjedan je izašao Update 1.06 pa sam ga odmah i instalirao (kada se skidao, zauzimao je 303MB). Riješili su neke bugove s pjesmama koje sam dodao (znalo se dogoditi da igra ničim izazvana opet stavlja samo svoju glazbu a moju zanemaruje) i dodali su još neke mogućnosti. Da se mene pita, radije bi da su uzeli recimo 25 automobila i preradili ih iz Standard u premium, no što je tu je. Jučer je izašla i nadogradnja 1.07 koja zauzima 47MB. Izmjenjuje neke propuste koji su se dogodili s verzijom 1.06 - dakle, zakrpa zakrpe. Ništa posebno, ali eto, bar se vidi da se na igri i dalje radi punom parom.

Inače, danas sam dobio dva diska (jedan 40 i drugi 20GB), još jednu pločicu od 128MB SDRAM-a, jedno napajanje, jedan Celeron na 900 i jedan na 700MHz, još neke SDRAM memorije, nekoliko naljepnica za AMD-ove semprone, i još neko napajanje. Međutim, mogu biti sretan što nisam u zrak odletio skup sa prijateljem s kojim sam radio. Uzeli smo jedno staro napajanje i spojili ga u tester da vidimo da li radi i - BUM! Nešto je gadno ruknulo unutra, počelo je toliko gadno smrdit i sva prašina je brzinom svjetlosti izlazila iz napajanja. Nakon udarca, napajanje je i dalje radilo pa sam brže-bolje sve isključio. Kompletna soba je bila u dimu i sve je smrdilo ko u septičkoj jami. Otvorili smo prozor i napajanje stavili s vanjske strane dok se soba luftala. Iz napajanja se pušilo narednih pola sata. Poslije toga, otvorili smo to napajanje i onda mi je sve bilo jasno - dva najveća kondenzatora su totalno propustila sav elektrolit u sebi i mogu bit sretan što sam otao živ. Uzeli smo ventilator iz tog napajanja a napajanje ostavili na prozoru. Još i sad tamo stoji. Sva sreća pa je sve ostalo prošlo dobro. Drugo napajanje je puno bolje bilo - nije uopće radilo a izvukao sam iz njega 120mm ventilator koji je odličan.

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 9 posts ]