Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]
Author Message
 Post subject: SugarSync
PostPosted: 25.06.2011. 23:57 
It's been a while since I've had any human contact...

Dakle, vjerojatno je većina vas (ako ne i svi) čula za servis pod imenom Dropbox. Isto tako, vjerojatno većina vas zna što je to. A ako slučajno ko nezna, sažetak glasi: servis pomoću kojeg možete sinkronizirati podatke "Dropbox" foldera na vašem računalu s online servisom i ostalim uređajima na kojima imate instaliran Dropbox app. Dakle, imate instaliran DB na PC-u, Laptopu i recimo Android mobitelu (mislim da ima DB za And, nisam ziher). U shareanom folderu na PC-u imate neki file (dokument, sliku, votever), i čim ga editirate automatski se promjena uploada na vaš servis (imate 2GB prostora na DB serveru) i na sve ostale uređaje (naravno ako su upaljeni, ako nisu ažurirat će se nakon paljenja)... I to bi ukratko bilo to, odlična stvar. Između ostalog vrlo često ga koristim za "shareanje" fileova s drugima, jer u tzv. "Public" folder možete stavljat fileove koji se uppaju na vaš prostor na DB serveru i onda ljudima možete slat link za download. Kad više ne želite shareati jednostavno maknete file. Puno brže i jednostavnije od raznih mediafire servisa i slično (govorim za manje i jednostavne shareove - par slikica, dokumenti i slično). Eh, i zaboravih reći - kod promjene fileova ne uploada se svaki put cijeli file. Samo prvi put se uppa cijeli file, a nakon toga samo one promjene koje ste napravili...

E sad, po meni najveći nedostatak DB-a je u tome što preko njega možete shareati samo DB-ov "home" folder, znači imate recimo folder "E:\SYNC\My Dropbox", i syncati možete samo podatke unutar tog foldera.

Pred koji dan doznao sam za servis iz naslova: SugarSync. To je praktički vrlo slična stvar, sa 3 stvari koje su mi "odličnije" od DB-a:
1) Možete Syncati bilo koji folder na PC-u *cheers*
2) Ima odličan file manager za super lako pregledavanje Syncanih foldera i slično - o ovome nisam ni razmišljao kod korištenja DB-a al stvarno mi je super
3) U startu dobijete 5 GB prostora za razliku od DB-ovih 2 GB

-----------------------

Osim moje altruistične želje da vas upoznam s ovim servisom (iskusniji će znati šta slijedi *green* ), ukoliko imate potrebu za ovakvim servisom ili vam trebaju ove navedene prednosti nad DB-om (kojeg možda već imate), feel free da se registrirate preko mojeg referral linka... Kod toga oboje (dakle ja kao referral ali i vi kao "referrani") dobijemo po 500 MB dodatnog prostora, što znači da bi vi u tom slučaju trebali startati sa 5,5 GB prostora :) Nisam provjerio al tak su obećali *green*
Mislim, nije da vas sad molim da se registrirate, niti je to sad nešto "uber puno" nit mi nešto "jako jako" treba, al nije za odmet imati viška prostora, a i svi smo na dobiti, pa ako ćete se već registrirat eto vam link:
KLJIK MI PLJIZ (sun)

Profile  

Post subject: Re: SugarSync
PostPosted: 26.06.2011. 00:39 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
Ja sam ti kliknuo na link, možda ti pomogne.

Iako, DB je za mene sasvim u redu. Složio sam si postavke, instalirao ga na mob (da, Android je podržan i radi jako lijepo i brzo) tako da mi Šećerni Sync nije potreban. Za moje potrebe DB je super jer ga trenutno koristim za backup apk-ova kao i Mixcraft loopova (da se i ja preseravam sa terminologijom malo :D )

Profile  

PostPosted: 26.06.2011. 00:55 
It's been a while since I've had any human contact...

Ma super je i DB, samo velim, SS ima tih par prednosti (a možda i pokoji nedostatak, nisam zaronio preduboko)... Najviše mi je falilo da mogu shareat bilo koji folder na disku... A fora mi je recimo i kaj na SS možeš uppat fileove i preko maila, samo zakačiš u attachment file i pošalješ na svoju "SS mail adresu" :)
btw, nije dosta kliknut na link, treba se i registrirat :P al opet velim, ne molim ja sad nikog da se registrira, nego eto ak mu se sviđa ovo ili mu izgleda bolje od DB-a da imamo koristi i jedan i drugi/druga *green*

Profile  

PostPosted: 26.06.2011. 05:43 
I should have „Forum Posting“ on my CV

Highscores: 4
Pa nije to loša stvar za znat, no konkretno ne triban Sherat toliko fileova.. Naime iman stickove od 2, 4 i 8 GB tako da većinom sve iman u džepu (šta meni treba), plus DB mi je dovoljan i radi mi i na Androidu, plus iman i GMAIL , net.hr sa 2 GB, te acc na Amazon Cloudu od 5 GB, pa ako mi i šta zatreba, uglavnom pošaljen sam sebi maileove ;)

Profile  

PostPosted: 26.06.2011. 08:15 
Remember to call work and ask for more sick leave

Ja ću probat, baš me zanima kak zgleda... dropbox me živciral :)

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]