Dakle, vjerojatno je većina vas (ako ne i svi) čula za servis pod imenom Dropbox. Isto tako, vjerojatno većina vas zna što je to. A ako slučajno ko nezna, sažetak glasi: servis pomoću kojeg možete sinkronizirati podatke "Dropbox" foldera na vašem računalu s online servisom i ostalim uređajima na kojima imate instaliran Dropbox app. Dakle, imate instaliran DB na PC-u, Laptopu i recimo Android mobitelu (mislim da ima DB za And, nisam ziher). U shareanom folderu na PC-u imate neki file (dokument, sliku, votever), i čim ga editirate automatski se promjena uploada na vaš servis (imate 2GB prostora na DB serveru) i na sve ostale uređaje (naravno ako su upaljeni, ako nisu ažurirat će se nakon paljenja)... I to bi ukratko bilo to, odlična stvar. Između ostalog vrlo često ga koristim za "shareanje" fileova s drugima, jer u tzv. "Public" folder možete stavljat fileove koji se uppaju na vaš prostor na DB serveru i onda ljudima možete slat link za download. Kad više ne želite shareati jednostavno maknete file. Puno brže i jednostavnije od raznih mediafire servisa i slično (govorim za manje i jednostavne shareove - par slikica, dokumenti i slično). Eh, i zaboravih reći - kod promjene fileova ne uploada se svaki put cijeli file. Samo prvi put se uppa cijeli file, a nakon toga samo one promjene koje ste napravili...
E sad, po meni najveći nedostatak DB-a je u tome što preko njega možete shareati samo DB-ov "home" folder, znači imate recimo folder "E:\SYNC\My Dropbox", i syncati možete samo podatke unutar tog foldera.
Pred koji dan doznao sam za servis iz naslova: SugarSync. To je praktički vrlo slična stvar, sa 3 stvari koje su mi "odličnije" od DB-a:
1) Možete Syncati
bilo koji folder na PC-u
2) Ima odličan file manager za super lako pregledavanje Syncanih foldera i slično - o ovome nisam ni razmišljao kod korištenja DB-a al stvarno mi je super
3) U startu dobijete 5 GB prostora za razliku od DB-ovih 2 GB
-----------------------
Osim moje altruistične želje da vas upoznam s ovim servisom (iskusniji će znati šta slijedi

), ukoliko imate potrebu za ovakvim servisom ili vam trebaju ove navedene prednosti nad DB-om (kojeg možda već imate), feel free da se registrirate preko mojeg referral linka... Kod toga
oboje (dakle ja kao referral ali i vi kao "referrani") dobijemo po 500 MB dodatnog prostora, što znači da bi vi u tom slučaju trebali startati sa 5,5 GB prostora

Nisam provjerio al tak su obećali
Mislim, nije da vas sad molim da se registrirate, niti je to sad nešto "uber puno" nit mi nešto "jako jako" treba, al nije za odmet imati viška prostora, a i svi smo na dobiti, pa ako ćete se već registrirat eto vam link:
KLJIK MI PLJIZ