You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!
It's been a while since I've had any human contact...
Joined: 29.09.2009. 14:17 Posts: 1754 Location: Pale Blue Dot
As some of you know, ja praktički ne gledam filmove kao takve. Zadnjih otprilike godinu i po počeo sam pratiti nekoliko serija, čiji se broj tu i tamo poveća, trenutno sam na 8 komada (zadnja pridošlica danas, tnx Cy). A uz to volim pogledati i dobar dokumentarac, pa evo teme ukoliko netko ima kakvu dobru preporuku (dokumentarca).
Prvi entry koji ću napravit je jedan doc. na kojeg sam slučajno nabasao pred koja 2 tjedna, i koji me oduševio. Volim ove Universe, NLO i slične tematike tak da mi je ovaj savršeno legao. Zove se "Ancient Aliens", i trenutno ima 2 sezone - prva je od 6 epizoda (svaka ~sat i po), a druga je 10 epizoda (svaka ~44 min).
Ovaj serijal govori o teoriji da su vanzemaljci posjećivali Zemlju već odavno, pred nekoliko tisuća (pa i daleko više) godina. Stvarno ima dosta jako interesantnih činjenica pa ukoliko volite ovu tematiku pogledajte Kolko vidim na YTu ima i po cijelih epizoda iako nisam proučavao dal je kompletan serijal dostupan. Inače na tor. se mogu naći obje cijele sezone, a postoje i hrvatski titlovi ako netko nije na 'ti' sa engleskim... Inače titlovi su savršeno sinkronizirani sa obje sezone tak da nema problema s time.
Ako imate volje ovo vam je prva epizoda (prve sezone) pa si pogledajte. Preporuka!
_________________ Here’s To The Crazy Ones ... The ones who see things differently... >YT Link<
da zaista preporuka.. Iman prvu sezonu, a za drugu nisan zna da je vani..
Meni je odličan dokumentarac ( iako je zapravo više predavanje Alana Gorea na nekom fakultetu) vezano za globalno zatopljenje, a zove se "An Inconvenient Truth (2006)" Također preporučeujen i sve dokumentarce od Michaela Moora: "Bowling for Columbine (2003)" - vezano za oružje u Americi i kako ga je lako imat, "Fahrenheit 9-11 (2004)" - ovo već znate o 11.09. i napad na Ameriku te "Sicko (2007)" o njihovom zdravstvu.. Kad vidite njihove zdravstvo i cijene onda se HR zdravstvo čini kao klinika Schwarzwald
E sad ima tonu onih cool dokumentaraca vezano za megagradnje šta me uvik fascnira šta sve ljudima padne na pamet i kako to uspiju napravit, a impresioniran san kad su u Dubaiu radili milijune umjetnih otočiča.. Dobro je vidjeti i dokumetarac "Who Killed the Electric Car (2006)" pa vidite kako korporacije i naftne kompanije kroje svijet.. Eto to su neki šta su me onako dojmili, a volija bi da iman vrimena da još mogu pogledat ovakvih dobrih stvari, jer stvarno su pretjerali sa meksičkim, turskim i indijskim sapunicama na TVu po cile dane.. Još nam fali neka južnokorejska di Chun-San-Lee traži svog Kim-Lee-Honga u Laosu, a nije svjesna da je Vijetnamska kraljica i da joj mater zapravo ćaća..
A ti to sve u jednom postu riješiš, ja sam mislio više povremeno stavljat kojeg...
Od ovih šta si nabrojio toplo preporučujem "Who Killed the Electric Car", stvarno odličan dokumentarac! Da nije naftaškog lobija već bi se odavno vozili (skoro pa) besplatno... ljudska pohlepa zaista nema granica i ovaj dokumentarac to lijepo pokazuje
_________________ Here’s To The Crazy Ones ... The ones who see things differently... >YT Link<
Ja obožavam na National Geographicu pogledat one istrage zrakoplovnih nesreća, to mi je odlično. Na Historyju pratim one kamione na ledu. Također, na Nationalu volim pogledat Velik, veći, najveći, bude mi zanimljivo sve o II. svjetskom ratu i tako. Sve u svemu, volim dokumentarce. Jedino mrzim one o životinjama, to mi je bezveze skroz
Jedan od najšokantnijih filmova koje sam gledao...
Ne mogu smisliti neki pametan osvrt pa ću samo kopirati s thr-a: "U ovom dokumentarcu tj. 'Hororu' prikazuje se kako su djeca kršćanskih fundamentalista u ljetnom kampu učila štovati Isusa i presjednika-vjernika Georga Busha. Djeca u dobi od 5 do 15 godina padaju u trans, grle Bushovu maketu od kartona, sa suzama u očima i figurama fetusa u rukama najavljuju borbu protiv abortusa, liberala i ateista. Opovrgavaju evoluciju, a zalažu se za uvođenje kreacionizma u obrazovni sustav. Djecu dovode u stanje kako bi bila spremna poginuti za 'ono' u što vjeruju. Izvrstan dokumentarac koji prikazuje sve strane ove priče a pritom ne daje sud već ostavlja gledatelja da sam prosudi što se tu zbiva..."
Evo još jednog serijala, odličan za "početnike" u ovakvim područjima, a zanimljiva nadopuna ako je netko i već dublje u "materiji". Meni osobno je smetalo ponekad odugovlačenje i natezanje s "objašnjavanjem" nekih osnovnih stvari, a dosta toga u serijalu sam već i od prije znao... No svejedno, svakako ima i jako zanimljivih stvari i epizoda za pogledati. Ja sam trenutno "odvrtio" dvije sezone, zapravo s tim sam završio pred par mjeseci, a sad - čitaj jednom tjedno (ako..), se prebacujem na neke druge doc., pa se poslije opet vratim kad nađem vremena.
Prema gornjem linku na IMDB-u, ukupno postoji 5 sezona, pa... navalite
5 sezona... wow. To je previše hardcore čak i za mene! Zabavni su ti dokumentarci, Ancient Aliens sam actually uhvatil na History Channelu a ove Cyrexove sam gleda i prije.
Često ga znaju pretjerat doduše... npr. kako će electric car spasit okoliš kad je poznato da metan od goveda ima puno veći utjecaj na global warming od co2 svih svjetskih auta. Da ne pričamo da je global warming samo teorija anyway, da je Al Gore full of it, da je M.Moore posebna vrsta muljatora i da u modernoj povijesti imamo pregršt primjera nevjerojatnih otkrića i postignuća koja su prethodila nekim potpuno banalnim i jednostavnim pa ne bi bilo ništa čudno u Ancient Aliens da su i prastare civilizacije nabasale na neke "napredne" ideje dok im neke jednostavnije nisu pale na pamet at the time. S jedne strane se furaju na pale blue dot humbleness i to a s druge ne mogu zamisliti da bi netko u prošlosti... (zamisli u PROŠLOSTI!!!)) imao ama baš bilo šta naprednije no što imamo danas. Pa nije sve što je danas neobjašnjivo = čudno i neostvarivo, već jednostavno (više) ne znamo kako.
Sve to jest vrlo zabavno ali uvijek postoje greške u ljudskoj logici teoretičara koje kad se ozbiljno razmisli i sve stavi na papir, ako ne pobijaju izravno njihovo vjerovanje, onda barem čine neko sasvim drugo vjerovanje puno vjerojatnijim
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum