Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 67 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next

Najbolji internet browser je...
Internet explorer 12%  12%  [ 2 ]
Mozilla Firefox 53%  53%  [ 9 ]
Opera 12%  12%  [ 2 ]
Google Chrom 24%  24%  [ 4 ]
Safari 0%  0%  [ 0 ]
neki drugi 0%  0%  [ 0 ]
Total votes : 17
Author Message
 Post subject: Internet browseri
PostPosted: 29.11.2010. 20:08 
Vojnik

Koji vam je najbolji internet browser, i da li se ovako točno piše (rofl)

IE, Firefox, Google Chrom, Opera, ja imam sva četiri ova, ali koristim u 95% slučajeva Firefox, ne zato što smatram da je najbolji, nego zato što sam se na njega navikao, imam sve favorite poslozene na oku, nekako mi je jednostavan.

Koji vi koristite, zasto i koji smatrate najboljim?

P.S nisam siguran jesam točno napisao naslov teme *green*

It is well known that God is a F1 fan, and he built a race track in heaven, so he chose the best driver for his team... Godspeed - Ayrton Senna

Image

Last edited by BrunoS on 30.11.2010. 00:14, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject: Re: Internet browseri
PostPosted: 29.11.2010. 20:19 
Sleep is for sissies.

Chrome na kojeg sam navikao :)

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 20:24 
I should have „Forum Posting“ on my CV

Highscores: 4
dobro si napisa ;)

Ja koristin Operu, i kao šta ti kažeš ni ja ne smatram da je on najbolji, al san se na njega navika da su mi svi ostali jednstavno "teži" za shvatit :D Ima veliki speed dial, zaseban TAB za download, ušminkano sučelje, prolazi dosta testova vezano za HTML standarde i sl.

Uvik ljudima preporučujen il Operu il Mozillu, a definitivno da zaobilaze IE (pogotovo 6 i 7 verziju).. Chrome nisan baš nikad ima, iako ga na poslu ponkead uključin, al Opera mi je (trenutno) nezamjenjiva..
Možda je Mozilla u maloj prednosti zbog moguće nadogradnje tj. plugin-ova, al mislim da mi nijedan specijalni plugin ne triba pa da prijeđen na Mozillu..

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 20:50 
It's been a while since I've had any human contact...

Firefox, sve poštelano po mom ukusu, bookmarci, add-oni... :)
Na drugom mjestu Opera koja mi se isto jako sviđa, imam i ostale instalirane (Safari, Chrome), al njih baš ne koristim... IE neću spominjat :D

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 21:13 
Remember to call work and ask for more sick leave

Opera mi se već stoljeće i po čini najbolja... ali najviše koristim firefox jer je nekako najviše po mom ukusu. IE je zaglavio u 2003 :D Chrome mi se čini okrljašten do nefunkcionalnosti što zvuči gadno od mene koji apsolutno worshippam minimalizam ali brijem da nezahtjevnima to ne smeta a takvih ima i previše. Znam da sam jedno vrijeme imao i Safari na test trialu i da me hebeš ne mogu se sjetiti što mi se kod njega nije sviđalo - nevertheless, čak i ta rečenica dovoljno govori o tome kakav je dojam (ne) ostavio :D

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 21:26 
The Headshotter

IE, uvijek sam ga koristio i nikad nisam imao većih problema s njim. Većina ih kaže "Firefox bolji", pa ih fino odbijem jer nikad, ali ama baš nikad nisam vidio brzinske razlike između Firefoxa i IE-a. Neki kažu da je Chrome bolji. Da li je ili nije - nemam pojma jer ga nisam niti ga namjeravam koristiti.
Također, nisam vidio neke razlike između Firefoxa i IE-a u samim mogućnostima. Više-manje sve isto, idem na iste stranice, sve se jednako brzo i kvalitetno prikazuje i to mi je sasvim dovoljno. Tako da nemam neke potrebe instalirati na komp još jedan program koji će mi uzet xx resursa i yy prostora na disku.

Ja općenito mislim ovako - ako imaš kramu od kompa, ne očekuj da će ti pristup internetu neki tamo IE, Firefox ili Chrome ubrzat. Sve je to ista stvar u drugom pakiranju.

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 21:32 

ma čisto iz sigurnosnih razloga se ne koristi IE ;)

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 21:47 
The Headshotter

Cyrex wrote:
ma čisto iz sigurnosnih razloga se ne koristi IE ;)

IE6 je imao hrpe sigurnosnih propusta i osobno ga izbjegavam (a nedavno je i Microsoft prestao davati službenu podršku za njega), a u IE7 je skoro sve promijenjeno, a IE8 je meni odličan. Na svaki komp uvijek instaliram bar IE7 jer je po tom pitanju svjetlosnim godinama ispred IE6. Nemam nekih problema (tu i tamo iskoči koji pop-up ali koliko vidim iskoči i u Mozilli i u Operi i svuda). Ako se ne ide na određene stranice :D onda neće ni biti problema.

Uostalom, za sigurnost služi antivirus. A ja upravo imam dobar antivirus (tj. kompletno sigurnosno rješenje). Trend Micro je odličan - već sam puno pisao o njemu i nemam što više reći osim što mu je jedina mana malo veća glad za resursima, iako se s vremenom i na to navikne.

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 22:58 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
Chrome ftw!

Profile  

PostPosted: 29.11.2010. 23:59 

IE se ne koristi iz jednostavnog razloga... svaki browser ima svoj dio kolača, nešto što ga čini zeru posebnijim, pričali mi o brzini, mogućnostima, konfigurabilnosti, zaštiti, pa i izgledu i jednostavnosti. IE nije totalno neupotrebljivo sranje da bi se zgražali nad njime ali što god se nekome sviđa u browseru naći će bolje drugdje. Činjenica da će ga gomila ljudi koristiti samo zato što ga dobiju s windowsima znači da se microsoft neće baš ubiti od posla da uhvati kvalitetu ostalih browsera i da će se zlokokobni propusti tražiti najviše u programu koji je najzastupljeniji i izbor naj-newb korisnika, pa možda i da je puno sigurniji nego što jest. Ne vjerujem da itko ima tako brz komp da nije primjetio da može otvoriti 2-3 Chromea dok se pokrene IE? :) Podrška za web standarde mu je jadna i rezultat toga je da će stranice često svugdje izgledati dobro, OSIM u IE... čemu onda pokušavaju doskočiti stvarno šašavim stvarima. Tko god je radio web stranicu bez sumnje je milijun puta proklinjao IE i sve njegove verzije koje se koriste :) IE pokušava funkcionalno parirati pa ispada sve više bloated i buggy jer proizvod je već toliko dugo toliko sheban da evolucija više ne pomaže i trebalo bi krenuti od nule :)

Btw antivirus i nije neka sigurnost... svi oni imaju detekciju gamadi preko 90% i ako se surfa sigurno vjerojatno će sve biti ok. Ako nemaš sreće... i 5% je dovoljno da te shebe :)

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 00:09 
Admiral

Highscores: 21
Iako mi je jedan put zbog nekakvog bugu obrisao čitav bookmark od 500+ stranica, kada sam se zakleo da ga neću nikada više koristiti, eto je opet kucam u firefoxu. Čista stvar navike.

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 00:10 

Sida79 wrote:
IE se ne koristi iz jednostavnog razloga... svaki browser ima svoj dio kolača, nešto što ga čini zeru posebnijim, pričali mi o brzini, mogućnostima, konfigurabilnosti, zaštiti, pa i izgledu i jednostavnosti. IE nije totalno neupotrebljivo sranje da bi se zgražali nad njime ali što god se nekome sviđa u browseru naći će bolje drugdje.
Da.

Sida79 wrote:
Ne vjerujem da itko ima tako brz komp da nije primjetio da može otvoriti 2-3 Chromea dok se pokrene IE?
Da (makar to mi nikad nije bilo presudno)

Sida79 wrote:
Podrška za web standarde mu je jadna i rezultat toga je da će stranice često svugdje izgledati dobro, OSIM u IE... čemu onda pokušavaju doskočiti stvarno šašavim stvarima. Tko god je radio web stranicu bez sumnje je milijun puta proklinjao IE i sve njegove verzije koje se koriste
Ooo da, da, da...

Sida79 wrote:
Btw antivirus i nije neka sigurnost... svi oni imaju detekciju gamadi preko 90% i ako se surfa sigurno vjerojatno će sve biti ok. Ako nemaš sreće... i 5% je dovoljno da te shebe
I opet, da :)

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 00:14 
Vojnik

Čini se da sam pokrenuo solidnu temu *green*

Koliko vidim Firefox dosad ima najviše fanova, no dodao sam anketu da vidimo koliko će koji skupiti glasova.

It is well known that God is a F1 fan, and he built a race track in heaven, so he chose the best driver for his team... Godspeed - Ayrton Senna

Image

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 00:27 

(confused) TTCO se čak 4 puta složija sa Sidom!!
Dajen neopzivu ostavku na ovom forumu.. Pa TTCO upravo san tu zbog tvojih i Sidinih rasprava, a ti sad na njegovoj strani..
Nema veze jel u pravu il nije, odma da si izgugla neke protivne argumente (rofl) (rofl)

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 00:42 
Sleep is for sissies.

Cyrex wrote:
(confused) TTCO se čak 4 puta složija sa Sidom!!
Dajen neopzivu ostavku na ovom forumu.. Pa TTCO upravo san tu zbog tvojih i Sidinih rasprava, a ti sad na njegovoj strani..
Nema veze jel u pravu il nije, odma da si izgugla neke protivne argumente (rofl) (rofl)

(clap) (clap) *cheers* *cheers* *cheers* *cheers*

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 01:09 

I meni je teško palo... *sad*

Al ipak je IE u pitanju... :S

Neću više :(

Evo... umm... vele... da će IE9 bit jako dobar! Ha! Eto ti na Sida!

*green*

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 09:37 
Turning your underwear inside out saves on washing!

IE 8 all the way, zbog jednostavnog razloga jer mi netreba više + Opera nova uz njega

Ako ste web developer ond akoristite Firefox, on je ništa drugo nego ušminkano sučelje za web developing i neznam zašto ga se forsira toliko a običnim korisnicima je apsolutno svejedno, IE8 može isto što i firefox dok će IE9 ga premašiti

Chrome je bio fail po meni jer nije mi radilo par standarda, što očekujem da s eispravilo do sad

Opera je najbolja od svih navedenih no ne korisitim ju često, samo kad zatrebam napraviti neki idzajn jer također ima pluginova i puno više od firefoxa

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 10:38 

Slaven wrote:
Iako mi je jedan put zbog nekakvog bugu obrisao čitav bookmark od 500+ stranica, kada sam se zakleo da ga neću nikada više koristiti, eto je opet kucam u firefoxu. Čista stvar navike.

I meni isto :D Al bekap bukmarka je valjda prva stvar koju napravim pa nije bed. Firefox stvarno izgleda u zadnje vrijeme (mada je ovo bilo davno) ide IE stopama... krpaju ga i podižu a on jadan krenuo nahero (chuckle). A šta'š... zadnji put kad sam probao Chrome nije mogao ni sortirati bookmarke, sve je izgledalo kao da je neko bombu bacio zbog toga, a to je bila samo jedna od više wtf stvari :S

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 15:21 
The Headshotter

@Sida - očito si zaboravio da se Microsoft itekako potrudio izraditi dobar web browser još od IE-a 7. Znam da je IE6 bio totalna katastrofa i da ga mnogi koriste iz čistog neznanja, ali IE8 je recimo velik korak naprijed. Ja i dalje nisam naišao na stranicu koju mi ovaj browser nije uspio dobro otvorit (osim ACID-a 3 ali to je već neka druga priča). Ne poznaje standarde toliko dobro kao Firefox, ali to je sve još uvijek dobro jer opet, nisam naišao na stranicu koju ovaj nije uspio otvorit! Da li je itko pogledao rezultate bencmarka IE-a9 (koji je doduše još u beti)? Očito da nije jer se tu vidi Microsoftov napredak. A da ne govorim da je zasad jedini od svih preglednika koji zna iskoristiti hardversku akceleraciju (osim Firefoxa 4 koji je, opet, još uvijek u beti)! Doduše, ACID3 još uvijek ne prolazi 100%-tno (95 bodova), niti je još uvijek najbrži. Ali, zato u SunSpider testu preskače vašeg "ubojito brzog" Chromea. Rekao sam da mi je brzina preglednika negdje pri dnu važnosti, ali što mogu kad ste već za tu brzinu zapeli :)
Nisam nikada radio web stranice (a mislim da i neću) pa nemam pojma o tome i tu se ne želim petljat.
A šta se AV-a tiče, nikada nisam morao rušit sustav niti se pretjerano uzbuđivat oko virusa jer sam znao šta se smije a šta ne smije. Normalno je da će onaj koji ne zna za granice surfanja kad-tad podlijeći virusima, ali ja sam ovo govorio u normalnim okolnostima. Ali opet, između solidnog besplatnog i dobrog komercijalnog AV-a ima itekakve razlike.

Profile  

PostPosted: 30.11.2010. 15:39 

ja san IE koristija samo za Splitsku banku, jer kad pališ njihovo online bankarstvo piše: " You need Interet Explorer 3.0 or Netscape Navigator!!!"
Pa jel moguće da jedna banka ovo može dozvolit??!! Da nakon sta su osmilisi online bankarstvo da nisu updateali sustav sigurnosti i podrušku za druge (sigurnije) browsere??!! Al eto očito su se malo "prosvjetlili" pa je baš prije misec dana bija zastoj od tjedan dana zbog uprgade online bankarstva, pa je sad napokon podržana i Opera i uveden je bolji način unosa lozinke ( virtualna izmjenjiva tipkovnica!) pa mi sad IE8 stvarno ne triba.. Al 5 godina i više valjda, triba si imat Netscape Navigator.. (joj)

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 67 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next