Change font size

Welcome
Welcome to phoenixttco

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!

Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 65 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Windows 8
PostPosted: 03.06.2011. 14:55 
It's been a while since I've had any human contact...

Iako već neko vrijeme po Internetu kolaju rani releaseovi novog OS-a iz Redmonda, evo prvog službenog predstavljanja novog UI-a (user interface iliti korisničko sučelje). Jaaako podsjeća na Windows Phone 7. Neki će biti sretni, drugi neće, Sida će po***dit, i tak... *green* No, za nezadovoljne bit će dostupan i "stari", standardni izgled.

Meni osobno zasad izgleda zanimljivo, a ni WP7 nije loš, tak da treba još vidjet i isprobat "uživo".

Izvor - BUG

Ofišial video iz MS-a

Profile  

Post subject: Re: Windows 8
PostPosted: 03.06.2011. 15:41 
Repetitive strain injury anyone?

Highscores: 4
Ne da podsjeća nego je zapravo jest :D
Nadam se da će Google uskoro (bar najavit) izdat svoj OS, jer kako Android osvaja svijet, sumnjam da ne bi uništija i Winse..

Profile  

PostPosted: 03.06.2011. 16:03 
Remember to call work and ask for more sick leave

Microsoft... they just don't get it :D Sad ćemo na desktopima imat mobilno sučelje koje je na jedno 40% funkcionalnosti jer je to kul? :D Pa ti prstenjači po excelu i finonabadaj ako možeš, al ne vjerujem da možeš... da ne pričam kako je to nevjerojatno zamorno. Dok na burzi prelistam postove na touchscreenu ruka mi je OUT za taj dan... :D

Profile  

PostPosted: 03.06.2011. 16:12 

Nadam se da koristiš lijevu ruku za to, da DESANKA ne pati :D

Profile  

PostPosted: 03.06.2011. 16:17 
Chuck Norris

ja sam jos na XP-u :D
XP rules :)

Profile  

PostPosted: 03.06.2011. 16:59 
Admiral

Highscores: 21
Mašala...ovoliko mlačenja rukama nisam vidio od zadnje posjete Kopačkom ritu u doba sezone komaraca...
A i samo čekam reklamu za novi čistač po kućanstvu; "Pojeli ste mastan burek a došao vam je novi mail? Za vas imamo novo rješenje iz Henkela..."
Majko moja...
Neka hvala.

Profile  

PostPosted: 03.06.2011. 23:29 
The Headshotter

Ja i dalje prašim na XP-u, ali imam jedan komp na kojem vrtim 7-icu i čist je OK al opet, taj me izgled ubija. Najradije bi vratio 80% dizajnerskih stvari iz XP-a.
Svojedobno sam na 7-ici tražio način da uklonim sve moguće animacije između prozora (jer mi je to totalna glupost i na XP-u i na 98-ici), da bi na kraju to pronašao u Ease of access centeru za invalide!! Znači da sam ja invalid ako ne želim imat nepotrebna prelijevanja između prozora? Više mi se sviđa XP gdje moram 15 puta kliknut na gumbove da pogasim ono što ne želim. Bar zapamtim gdje se nalazi a ne da u polje search pišem ono što mi treba. Smatram da to zaglupljuje i da nikad na 7-ici neću znat gdje se šta nalazi.

Al ajde, to su sitnice i općenito 7-ica radi sasvim solidno, stabilno i brzo. A tu je i taj famozni ReadyBoost koji radi dobro ako u njega uguram dobar USB flash disk, kao što je Corsair Flash Voyager GT kojeg imam. Ali opet, ne prelazim kompletno na nju sve dok se ne ukine podrška za XP.

A sad već Windows 8? Na šta će to ličit, kako će to funkcionirat, i hoću li trebat šesterojezgreni Xeon da ju pokrenem nek vrag zna. :D

Profile  

PostPosted: 04.06.2011. 17:16 
Vojnik

marko_93 wrote:
ja sam jos na XP-u :D
XP rules :)

+1

It is well known that God is a F1 fan, and he built a race track in heaven, so he chose the best driver for his team... Godspeed - Ayrton Senna

Image

Profile  

PostPosted: 04.06.2011. 21:18 
It's been a while since I've had any human contact...

Kolko god bili jaki vaši sentimentalni osjećaji prema XP-u danas je u pogledu sigurnosti švicarski sir prema 7ici. Nije ni ona savršena (daleko od toga) al još uvijek miljama ispred XP-a. I ne morate me uvjeravati da pazite, da imate AV-e, antisvaštare itd. itd. - ima stvari ispod svega toga :) Htio sam to istaknuti, al nećemo nadugo o XP-u, ipak je tema WIN 8!

Kad počnu praznici, možda isprobam koji leak 8ice na virtualki... ako se na njima vidi novi UI, bome nisam gledao.

Profile  

PostPosted: 05.06.2011. 14:04 
Turning your underwear inside out saves on washing!

Highscores: 2
+1

Profile  

PostPosted: 05.06.2011. 22:37 
The Headshotter

Znam da je sedmica bolja po pitanju sigurnosti al ipak - to ovisi od korisnika do korisnika. Imao sam prilike vidjeti da je jedan lik uspio skršit Win7 za dva dana nakon čiste instalacije na čistu particiju bez ičega s virusima, a ja sam znao imat XP bez virusa po dvije godine. Je, da, sigurnija je ali nisam imao ni po tom pitanju velikih problema na XP-u, osim one havarije prije 2 godine....

Profile  

PostPosted: 20.07.2011. 12:20 

Rekoh, ajmo s riječi na djelo.

Navodno je već izašao negdje 8xxx build Win8. Dok ga nađem, skidam i isprobavam. I to ne u virtualki, we're getting big pa ću staviti u dual boot.

Sredili su dosta toga u odnosu na Win7, ugrađen PDF reader kao i mountanje imagea, ribbon /MetroUI (koji je puno puno jednostavniji i pregledniji nego onaj taskbar UI iz XP-a i nekih djelova sedmice), Aero autocolor, novi filesyste, (developers rejoice), sitne preinake Win. Updatea, novi Task Manager (finally!) itd.

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 12:42 

Rekoh kita.

Build 8042 na koji ciljam još nije dostupan, navodno kroz koji dan i uleti prebeta pa evo, čekam u niskom startu :)

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 13:07 

Ja iman build 7989 al x64 verziju (nisan gleda kad san skida) pa je nisan moga pokrenit priko VirtualBoxa *think* Jel to zbog toga šta iman x86 verziju Win7 pa samim time i VirtualBox je 32-bitna app, pa nije tija pokrenit virtualno bootanje Win8 na x64, zaista ne znan, pa sad kad buden opet ima vrimena skinut ću neku x86 build verziju da vidin kako je..

EDIT: Do VirtualBoxa je.. Malo san gugla i vidija san da masu ljudi ima ovaj problem nakon novijih update programa.. Provat ću ga sad popravit pa ponovo mountat x64 Win8..

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 14:32 

Ajd javi dojmove onda, čekam 8042 jer ima dost novina u odnosu na 7989 pa ono *green*

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 16:28 

Evo riješia san problem sa VirutalBoxom i uspija san instalirat Win8, no prilikom bootanja javi mi grešku na winload.exe da ne može bootat winse (confused) Te doli ispod da mi moj proc nije komatibilan za 64-bitni sustav? Hmm.. *think*
Čini se ipak da je samo jedna dobra stvar izašla iz Microsofta, a to je FREELANCER *green* *green*

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 17:10 

Cyrex wrote:
FREELANCER

(jea)

(i AoE *eyebrow* )

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 17:26 

Eh da.. Kad smo do FreeLancera.. Skinija san Black Prophecy jer je free MMO a i ne čini se loš, pa ako ste za provat možemo vidit kakvi je.. http://blackprophecy.com/ Nešto kao da je on nasljednik FreeLancera, a pošto si ga ti dosta vrimena igra, ti ćeš to bolje procijenit..

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 18:08 

Joj, nemoj još i ti...

Karambol me pila za to već dugo dugo... kakav sam ja karakter i kako držim do svoje riječi... crap.

Pogledat ću, samo ću to reći. :D

Profile  

PostPosted: 22.07.2011. 18:28 

Aj dobro ;)

On Topic: Evo nije mi VirtualBox da mira, pa san malo "dublje" uronija na bolje postavke Virtual Machine ( očito mora bit virtual hard veći od 10 GB ;) ) pa san sad uspija instalirat win8 :)
Iskreno, osim defaultnog backgrounda , nema ništa novoga :D :D Ima doli u taskbaru opcija za tablet način rada i to je sve :) Nisan siguran al Control Panel je možda bogatiji za par stvari (možda) i to je uglavnom to.. Device Manager, Task Manager, Taskbar, Gadgeti, Sys Info, sve je ko i kod sedmice, pa je očito ova build verzija ništa drugo nego Win7 sa svim novijim updateima te sa 1% noviteta..

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 4   [ 65 posts ]
Go to page 1, 2, 3, 4  Next